Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna tillbaka som vinnare

Rospiggarna är tillbaka i vinnarspåret och vilket besked laget gav i Parken. Med Andreas Jonsson och Kim Nilsson i storform blev det rena utklassningen mot Ikaros Smederna. – En riktig urladdning från hela laget, säger Mikael Teurnberg efter 56–34-segern.

Efter två raka förluster var Mikael Teurnberg tydlig inför matchen. Rospiggarna skulle gå på knock direkt mot Smederna. Och det var precis vad man gjorde med två raka femettor.

Andreas Jonsson inledde med en säker seger tillsammans med Jonas Davidsson och i reservheatet var det sedan dags för Kim Nilsson.

– Första heatet var nog tuffast för mig när jag stod på svåra bana 4. Men jag lyckades komma först ur starten och ledde hela vägen. Det var jäkligt skönt att få en sådan start på matchen.

Det var bara början på Nilssons fina kväll. 23-åringen fortsatte med tre raka segrar i övertygande stil och körde fullt på sina fyra heat.

– Det var en sån kväll när allt stämde med starterna, åkningen och självförtroende, säger Kim Nilsson.

Rospiggarna stod för en strålande laginsats och skadedrabbade Smederna gavs aldrig en chans. Redan efter sju heat var Rospiggarna i ledning med 29–13 och i det 13:e heatet säkrades segern, med ointagliga 47–31. I nomineringsheatet fulländades kvällen när Andreas Jonsson ordnade Rospiggarnas sjätte (!) femetta tillsammans med Davidsson. Jonsson gjorde sin bästa hemmamatch för året och körde in 13+2 poäng.

– Så var det definitivt. Jag testade en ny motor och det blev riktigt bra, jag fick till starterna och hade bra fart i cykeln.

Hela 3 273 i Parken fick också se prov på nyförvärvets Andzejs Lebedevs kvaliteter. Men det började i moll för letten.

– Jag hade bra fart i första heatet men på fjärde varvet snurrade jag runt och föll omkull. I nästa heat hade min mekaniker glömt att öppna soppakranen så cykeln dog direkt i starten, säger Lebedevs.

Men i sista heatet fick Lebedevs jubla när han vann före Andreas Jonsson och Smedernas Peter Karlsson/Kenni Larsen.

– Vi ändrade några inställningar i cykeln och sedan hade jag bra hjälp av Jonsson. Skönt för mig att få vinna i debuten här, det var en bra bana och en bra publik.

Skönt var det också för Teurnberg som visade fingertoppskänsla när han lät Lebedevs köra sitt sista heat trots tre nollor.

– Han tränade väldigt bra under dagen och jag ville ge honom chansen, jag tänker framåt på kommande matcher. Nu har Andzejs den segern med sig inför fortsättningen och det är viktigt, säger Teurnberg som kunde glädja sig åt bra insatser av samtliga förare.

– Jag sa till killarna innan matchen att nu jäklar får vi inte slappna av. Och det var en riktig urladdning från hela laget. Nu är vi tillbaka på andraplatsen i elitserien och det är fantastiskt att vi kan vara där som nykomling.

Elitserien herr

Rospiggarna-Ikaros Smederna 56-34

Rospiggarna: Andreas Jonsson 13, Kim Nilsson 12, Jonas Davidsson 8, Timo Lahti 8, Chris Harris 7, Mads Korneliussen 5, Andzejs Lebedevs 3.

Ikaros Smederna: Grzegorz Zengota 11, Kenni Larsen 9, Peter Karlson 9, Magnus Zetterström 3, Linus Eklöf 2, Oliver Berntzon 0.

Publik: 3 273, Parken, Hallstavik.