Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna skrällde borta mot Indianerna

Mikael Teurnberg: Jag kan knappt tro det, det är julafton varje tisdag nu.

Annons

Här jublar Timo Lahti ikapp med Kim Nilsson efter knocken i Kumla.

Rospiggarna tog skalpen av Indianerna och det blev en knallseger som det kommer talas om länge.

- Det känns fantastiskt, det här hade jag aldrig kunnat tro, säger Lahti.

Det som skulle sluta så ljust för Rospiggarna började annars i mörker. Redan i första kurvan på första heatet åkte Andreas Jonsson i backen och i nästa heat fick stjärnan kliva av .

Men då klev reserven Timo Lahti fram. Och som han gjorde det mot Indianerna.

- Jag har aldrig kört i Kumla förut eller ens varit här. På förhand kände jag att 8 poäng var rimligt, och så slutade det så här med 12 poäng och seger. Helt otroligt.

Inför sista tre heaten var matchen vidöppen med en trepoängs-ledning för Rospiggarna. Då visade Lahti vägen i heatet mot Woodward och Protasiewicz.

- Jag tog starten från bana 1 och sedan var det bara att köra på med kopplingen. Mads gjorde det också jättebra som tog hand om tredjeplatsen.

Sedan var det dags för Chris Harris . När ”alla” i Sannahed trodde på heatseger för hete Iversen eller Lindgren i heat 14, tog Bomber sin första trea i rospiggsoverallen. Ett bättre tillfälle kunde han inte hittat. För bakom Harris täppte Walasek igen och med skräll-femettan var Rospiggarnas seger i hamn.

- Det är alltid skönt att ta sin första seger i ett nytt lag och särskilt som det blev nu, att vi avgjorde. Jag fick en bra start från bana 3 och tog första kurvan, sedan tryckte jag ner huvet och körde vad det gick.

Harris visade under kvällen en del av sin stora kapacitet och tog poäng i sina samtliga heat, bortsett från finalen där Iversen och Protasiewicz blev för svåra.

- Det känns otroligt bra och det gick bättre för mig här än senast. I dag behövde jag ju inte låna cykel från någon av mina lagkamrater och det gjorde en hel del.

Mikael Teurnberg var tagen efter Rospiggarnas andra knall på en vecka.

- Jag kan knappt tro det, det är julafton varje tisdag nu. Indianerna är en av seriens bästa lag och att vi kommer hit som nykomling och vinner på det sättet, det är fantastiskt.

- I dag var det jämnheten som avgjorde och det är en styrka att vi kan vinna mot Indianerna utan Jonsson. Timo Lahti går in som reserv och slår de stjärnorna och hela laget gör en jätteinsats.

Teurnberg kunde knappt tro sina ögon när Rospiggarna avgjorde i heat 14.

- Jag hoppades att vi skulle kunna knipa oavgjort i heatet, men visste att det skulle bli svårt med Iversen och Lindgren på banan. Men Harris och Walasek gjorde ett grymt heat.

Lagledaren har nu fått en start på säsongen han knappt vågat drömma om med segrar mot två av seriefavoriterna.

- Vad ska man säga, det ska ju knappt gå. Det är lite roligare att köra i elitserien i år än senast vi var uppe, skrattar Teurnberg som har något stort på gång med Rospiggarna.

Elitserien herr

Indianerna-Rospiggarna 42-47

Indianerna: Niels-Kristian Iversen 15, Piotr Protasiewicz 11, Cameron Woodward 7, Mikael Max 6, Fredrik Lindgren 3.

Rospiggarna: Timo Lahti 12, Jonas Davidsson 10, Chris Harris 7, Mads Korneliussen 7, Grzegorz Walasek 6, Kim Nilsson 5.

Publik: 3 126, Sannahed, Kumla.

Övriga matcher: Vetlanda–Smederna 49–41

Västervik–Piraterna sköts upp på grund av regn.

Vargarna - Dackarna 42-45.