Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna nära storskräll mot mästarna

Rospiggarna fortsätter att knäppa experterna på näsan. I går tog nykomlingen en poäng borta mot svenska mästaren Piraterna, i en match där Rospiggarna länge såg ut att ta femte raka segern.

Med två heat kvar var Rospiggarna i ledning 43–35, och under det 14:e heatet såg laget ut att punktera matchen.

Mads Korneliussen och Chris Harris var tvåa och trea bakom Greg Hancock och höll Darcy Ward bakom sig. De tre poängen hade gett 46–38 och rospiggsseger men Ward ville annat. Australiensaren åkte om både Harris och Korneliussen och gav nervkittlande 44–40 till Rospiggarna inför nomineringsheatet.

Ward och Hancock tog hand om sista heatet för Piraterna medan Teurnberg mönstrade Jonas Davidsson och Andreas Jonsson. Rospiggsduon siktade mot ledning men missade. I stället kunde stabile Hancock och nytände Ward köra in en femetta och ordna ett oavgjort resultat.

– Jag trodde de skulle köra lite annorlunda i starten. Sedan körde Greg (Hancock) smart i fyra varv, han var i rätt spår hela tiden. Det var inte mycket att göra åt, säger Davidsson som var trea i sista heatet.

Den forne piraten var tillbaka i Motala och var emellanåt stekhet. Till sist fick han nöja sig med åtta poäng.

– Det är kul att åka här i Motala, jag känner mycket folk och det kändes bra på banan i dag. Alla i laget tog poäng och det år så vi vinner, nu gäller det att vi bibehåller den här lagkänslan och formen.

Davidssons lagkamrat i sista heatet, Andreas Jonsson, var även han missnöjd med avslutningen.

– Aldrig kul att sluta med en nolla. Jag är besviken att vi inte avgör i sista heatet, säger Andreas Jonsson.

– Samtidigt hade nog ingen räknat med att vi skulle ta en poäng här. Grymt starkt av oss att fixa oavgjort mot regerande svenska mästaren på deras hemmaplan. Jag tror vi kommer vara nöjda när vi vaknar i morgon (i dag), det är svårt att ta poäng i Motala.

Rospiggskaptenen stod för en stark insats och körde in åtta poäng. Och det var nära att det blev ytterligare en. Jonsson hade en stark avslutning i det nionde heatet och var oerhört nära att snuva Bjarne Pedersen på andraplatsen. En av kvällens absoluta höjdpunkter i en match som mest handlade om starter och första kurvan.

Rospiggarna var i ledningen i stort sett hela matchen och en stark laginsats gav så när femte raka segern.

– Tråkigt att vi tappar på slutet, men jag är nöjd. Vi har bra stämning i laget och hjälper varandra ute på banan och i depån. Jag har aldrig varit med om en liknande stämning. Det är väldigt harmoniskt, säger Mikael Teurnberg.

– Piraterna fick slita för en poäng och toppade sitt lag maximalt. Deras lagledare (Stefan Andersson) sade till mig att de egentligen inte var värda en poäng, men så är speedway ibland.

Elitserien

Piraterna - Rospiggarna 45-45

Piraternas poäng:Greg Hancock 13, Bjarne Pedersen 12, Darcy Ward 11, Linus Sundström 5, Chris Holder 4, Simon Gustafsson 0, Fredrik Engman 0.

Rospiggarnas poäng:

Andreas Jonsson 8, Jonas Davidsson 8, Grzegorz Walasek 7, Mads Korneliussen 6, Kim Nilsson 6, Timo Lahti 5, Chris Harris 5

Publik: 2 712, Motala arena