Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna frånåkta i slutet

Förlust med 38–52 kan ju låta som en smärre utklassning. Men faktum är att Rospiggarna skakade om den nya serieledaren, Elit Vetlanda, rejält i går. Med tre heat kvar att köra var ställningen 38–34 och matchen fortfarande vidöppen.

– Slutresultatet speglar verkligen inte hur det såg ut på banan, säger Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna.

Elit Vetlanda är blytungt på hemmaovalen. Rospiggarnas reservförare Kim Nilsson beskriver det bäst av alla när han summerar gårdagskvällens förlust.

– De har en fenomenal förmåga att hitta rätt inställningar direkt. När man står där på start känns det ibland som att de har 100 kubik mer i sina cyklar.

Matchavgörande var dock Vetlandas topp. För när förare som Emil Sayfutdinov och Jacob Thorssell vek ner sig, levererade stjärnor som Tai Woffinden (14 poäng) och Jaroslaw Hampel desto bättre. Även gamle rospiggsföraren Janusz Kolodziej svarade för en stark insats och plockade åtta poäng på fyra heat.

Kim Nilsson var dock en av de rospiggar som gott och väl kunde mäta sig med hemmakanonerna – allt toppat med ett prydligt nytt banrekord, som Kim slog i det fjärde heatet.

– Stundtals drev det på riktigt bra och att slå banrekord i Vetlanda, där det annars bara brukar vara världsåkare som är på den listan, är ju självklart kul. Synd att jag bommade i starterna i några av mina heat på slutet. De poängen hade vi behövt för att kunna vinna, säger Kim.

– Annars tycker jag att vi hänger med Vetlandaförarna riktigt bra. Efter paus är de svåra att tas med, särskilt när alla deras världsstjärnor levererar, som de gjorde i dag (läs i går).

Med tre heat kvar att köra stod matchen och vägde. Men tack vare 5–1, 4–2 och 5–1 i de tre sista heaten gled hemmalaget iväg till en stabil seger.

Heatet innan Kim Nilsson slog sitt banrekord hade Mads Korneliussen tangerat hemmaåkaren Jarek Hampels gamla banrekord. Tillsammans med Grzegorz Walasek och Kim Nilsson var Mads Korneliussen det största glädjeämnet hos Rospiggarna.

– Mads levererar som vanligt. Över säsongen har han varit vår jämnaste och bästa förare, berömmer Mikael Teurnberg.

Tyngre då för förare som Jonas Davidsson (tre poäng på fyra heat), Timo Lahti (två poäng) och nye letten Andzejs Lebedevs (en poäng). Lebedevs plockades in i stället för Chris Harris, och inte helt oväntat hade han lite svårt att hänga med.

– Man kan inte ha för stora krav på honom. Att göra sin första match just borta mot Vetlanda är inte enkelt. Andzejs får en ny chans i kväll, berättar Mikael Teurnberg.

För redan i morgon kväll har Rospiggarna möjlighet att växla in på vinnarspåret igen, då Ikaros Smederna gästar Parken

– Den enda ändringen i laget blir att Chris Harris ersätter Grzegorz Walasek, avslutar Rospiggarnas lagledare.

Elitserien herr

Elit Vetlanda-Rospiggarna 52-38

Elit Vetlandas poäng: Tai Woffinden 14, Jaroslaw Hampel 11, Tomas H Jonasson 11, Janusz Kolodziej 8, Emil Sayfutdinov 5, Jacob Thorsell 2, Magnus Karlsson.

Rospiggarnas poäng: Kim Nilsson 9, Grzegorz Walasek 9, Mads Korneliussen 8, Andreas Jonsson 7, Jonas Davidsson 3, Timo Lahti 1, Andzejs Lebedevs 1.

Publik: 2 585, Vetlanda Motorstadion.