Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna frånåkta i sista heatet

Nej, det räckte inte hela vägen fram till semifinal för Rospiggarna. Tisdagskvällens snöpliga bortaförlust mot Dackarna (44–46) gjorde att Hallstavikslaget slutade trea i elitserien och därmed tvingas köra kvartsfinal.

Annons

– Självklart känns det surt så här direkt efteråt. Speciellt eftersom vi hade ledningen hela matchen, säger en besviken Micke Teurnberg, lagledare för Rospiggarna.

Ja, för så var det. Det var först i nomineringsheatet, matchens 15:e, som hemmalaget från Målilla var i poängövertag för allra första gången. Anförda av matchens suverän, Nicki Pedersen (18 poäng på sex heat), plockade hemmalaget 4–2 i nomineringsheatet och vann matchen.

– Klart vi misstänkte att det skulle bli svårt inför avslutningen. Nicki och Buczkowski fanns på banan i både heat 14 och 15 och de var grymt starka i kväll. Vi hade behövt avgjort tidigare, menar Micke Teurnberg.

Rospiggarna hade inför tisdagskvällens match chans på andra- och semifinalplatsen.

För det krävdes vinst mot Dackarna med nio poäng, samtidigt som Piraterna inte fick vinna med mer än 23 poäng hemma mot Indianerna, alternativt Rospigg-seger och förlust för Piraterna. Men inget slog in.

För samtidigt som Rospiggarna förlorade gick resultatet även emot dem i Motala, där hemmalaget till slut vann med 48–42.

– Jag hade full koll på den matchen via en dator i depån, men berättade inget för killarna. I och med att Piraterna gick ifrån i sin match, så förstod vi ju inför de sista heaten att det inte skulle bli någon andraplats för oss. Men man vill ju ändå vinna matchen, suckar Teurnberg.

Men det var inte i den här matchen som Rospiggarna missade andraplatsen och därmed en friväg in i semifinalerna.

– Nej, inte alls. Det som grämer mig mest är matcherna mot Piraterna. Sedan känns det självklart lite trist att vi avslutar serien med tre raka, snöpliga och knappa förluster, säger Micke Teurnberg.

I Rospiggarna svarade Andreas Jonsson för en stabil insats med sina 13 poäng.

Klart godkända insatser även av Maciej Janowski, som faktiskt fick ganska dålig poängutdelning sett till hans körning (nio poäng på sex heat) samt Timo Lahti som hade riktigt bra fart i grejorna.

Desto tyngre för annars så formstarke Kim Nilsson, som hade väldigt svårt att hitta de rätta inställningarna

– Sammantaget har vi ändå gjort en fantastisk säsong, mycket bättre än vad som förväntades av oss. Och säsongen är ju inte slut än. Nu är det bara att ladda om inför kvartsfinalerna i stället, säger Micke Teurnberg.

Noterbart är att Rospiggarna tvingades köra riders replacement för Mads Korneliussen i går. Det är ännu oklart om han hinner bli kvitt sin skada till kvartsfinalerna kör i gång.

Elitserien herr

Dackarna-Rospiggarna 46-44

Dackarna: Nicki Pedersen 18, Krzysztof Buczkowski 13, Michael Jepsen Jensen 9, Dennis Andersson 3, Viktor Palovaara 2, Joonas Kylmäkorpi, Alexandr Loktaev R/R.

Rospiggarna: Andreas Jonsson 13, Maciej Janowski 9, Chris Harris 9, Timo Lahti 7, Jonas Davidsson 4, Kim Nilsson 2, Mads Korneliussen R/R.

Publik: 2 347, G Arena, Målilla.

Övriga matcher:

Elit Vetlanda–Västervik 32–16 (slutresultat, bröts efter 8 heat).

Ikaros Smederna–Vargarna (sköts upp på grund av regn vid ställningen 24–18).

Piraterna–Indianerna 48–42