Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna förlängde segersviten

Rospiggarna gav aldrig Vargarna en chans i Parken. Och det var dansk dynamit som fick gästerna på fall. – Jag tror aldrig att jag haft så bra fart här förut, säger segerorganisatören Mads Korneliussen.

Annons

Det blev en promenad i Parken för Rospiggarna denna kväll. Inför 3 436 åskådare gjorde Rospiggarna processen kort med Vargarna. 16 poängs ledning efter 8 heat utmynnade i en storseger med 52-38.

Och den store matchvinnaren var formtoppade Mads Korneliussen. Dansken inledde kvällen med fyra raka segrar i överlägsen stil.

– Vad ska man säga? Det gick fantastiskt och jag tror aldrig att jag haft så bra fart här förut. Jag tog de flesta starterna och om jag missade så hade jag farten att åka förbi ändå, konstaterar Mads efteråt.

Enda smolken i glädjebägaren var matchens sista heat. Domarna menade att Korneliussen inte var startklar enligt tvåminuters-regeln och dansken uteslöts.

– Jag tyckte att jag hade en sekund till och föraren bredvid mig var inte klar i det läget. Det kändes tråkigt att jag inte fick chansen att köra fullt, säger Mads om finalheatet som sedan vanns av Vaculik.

– Ett antiklimax så klart, men det är sådant som händer. Ska det ske någon gång under säsongen så är det väl en sån här kväll, när vi redan vunnit.

En annan stor poängplockare var Andreas Jonsson som gav ett efterlängtat formbesked med sina 11 poäng.

– Jo, det var väl på tiden (skratt). Åkningen kändes bra och det var ett fall framåt. Men det finns fortfarande mycket att jobba på.

Jonsson var inte nöjd med sina motorer och bytte cykel efter första heatet.

– Den kändes riktigt långsamt och jag fick bättre fart när jag bytt. Men jag fick aldrig bitarna att falla på plats och det blev svårjobbat när jag inte fick till starterna.

Starterna var inte de bästa men Jonsson visade stundtals varför han är Sveriges bästa förare. Vid sin andra seger i heat 14 rev han ner kvällens största applåder. Som tvåa samlade Jonsson fart under sista varvet och i sista kurvan vek han under Kildemand och förbi till segern.

– Det blev några omkörningar och det var kul, säger Jonsson som var mäkta imponerad av lagets insats.

– Helt otroligt att vi vinner så stort, en jättestark laginsats.

Lagledaren Mikael Teurnberg var strålande glad i depån efter matchen. Tredje raka segern i hamn och Rospiggarna upp i serieledning.

– Det är bara glädje nu och det känns häftigt att vi leder serien. Vem hade kunnat tro det inför säsongen? Det var jäkligt bra go´i laget och kul att se Harris få leverera i Parken, han var stentuff.

Nästa vecka väntar Västervik borta och det kan bli ändringar i succélaget.

– Snitten ändras nu och det kan bli så att Lahti, som höjt sitt snitt, får gå upp från reservplats, säger Teurnberg som har en spännande fortsättning framför sig med serieledaren Rospiggarna.

NT-sporten twittrade live från matchen, läs uppdateringarna här !

Missa inte Pove Perssons krönika om Rospiggarna-Vargarna, läs den på norrteljetidning.se under onsdagsmorgonen!

Elitserien herr

Rospiggarna 52

Vargarna 38

Rospiggarna: Mads Korneliussen 12, Andreas Jonsson 11, Timo Lahti 8, Chris Harris 7, Kim Nilsson 5, Jonas Davidsson 5, Grzegorz Walasek 4.

Vargarna: Martin Vaculik 13, Adrian Miedzinski 9, Peter Kildemand 7, Ricky Kling 4, Pontus Aspgren 3, Tomasz Gapinski 2.

Publik: 3 436, Parken, Hallstavik.

Övriga matcher:Dackarna - Västervik 48-42

Indianerna - Elit Vetlanda 48-42

Piraterna - Ikaros Smederna 49-41