Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna föll med regnet

Ledning efter 13 heat, men Rospiggarna missade chansen att säkra en semifinalplats. Piraterna avgjorde i sista heatet i en match i Parken som präglades av ett två timmar långt regnavbrott. Stor matchvinnare för gästerna: återvändaren Greg Hancock.

Rospiggarna hade möjlighet att säkra en plats i semifinalen vid seger i tisdagens hemmamatch mot Piraterna och det såg länge bra ut. Efter 13 körda heat ledde Rospiggarna med 40-37, men Piraterna vände och vann med 45-44.

- Det känns jäkligt surt att vara så nära en semifinal. Oerhört jobbigt att förlora på det sättet, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Det mesta under kvällen handlade annars om nederbörd. Halvvägs in i matchen kom en skur över Parken och det vanliga uppehållet mellan heat 10 och 11 blev ovanligt lång. Två timmar för att vara exakt. Först därefter kunde matchen återupptas och domaren riktade kritik mot arrangören som inte hade något material att toppa banunderlaget med.

- Det finns alltid så många experter när sådant här händer, det gick ju att gå ut och köra till slut, säger Mikael Teurnberg.

När matchen kom i gång igen var Rospiggarna i ledning med 32-27 och i det 11:e heatet drygade Jonas Davidsson och Timo Lahti ut försprånget med en femetta. Sedan klev en gammal bekant in i handlingen och då var det slut på det roliga för hemmalaget. Greg Hancock tog åtta poäng under de fyra sista heaten och avgjorde matchen bokstavligen på egen hand.

Inför nomineringsheatet ledde Piraterna med 42-41, men under första varvet föll gästernas Darcy Ward och utslöts. I omstarten var Hancock den ende bortaföraren, men visade att ensam var stark och vann heatet och matchen för sitt Piraterna.

- Det känns jättebra. Kul att vara tillbaka här och kul att vi vinner. Jag är superglad, säger amerikanen.

Rospiggarnas Kim Nilsson var förstås inte lika nöjd efter matchen.

- Det är regnet som avgör. Hade inte kvällens match gällt en semifinalplats hade den säkert blivit avbruten. De gjorde ett bra jobb med banan men det blir inte mycket till racing. Det var knappt en omkörning efter avbrotten.

I och med segern och bonuspoängen passerade Piraterna Rospiggarna i elitserietabellen och ligger nu på den andraplats som innebär semifinal. I den sista omgången nu på tisdag väntar Dackarna i Målilla för Rospiggarna, medan Piraterna tar emot Indianerna. En poäng skiljer lagen åt.

- Det känns för jävligt nu, men vi ska åka ner och vinna mot Dackarna. Så är det bara, säger Kim Nilsson.

Matchfakta

Rospiggarnas poäng:

Rospiggarna - Piraterna 44-45 Andreas Jonsson 8, Kim Nilsson 8, Chris Harris 8, Jonas Davidsson 6, Timo Lahti 5, Mads Korneliussen 5, Maciej Janowski 4

Piraternas poäng: Greg Hancock 17, Dancy Ward 10, Linus Sundström 8, Bjarne Pedersen 4, Simon Gustafsson 4, Fredrik Engman 2.

Publik: 4 627