Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna föll efter långt avbrott

Efter många om och men blev det förlust för Rospiggarna under tisdagskvällen. Matchen mot Piraterna blev avbruten på grund av regn och när den kom i gång igen, nästan två timmar senare, avgjorde Piraterna i det 14:e heatet.– Självklart är jag besviken när vi förlorar, men jag är inte stressad, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Vädergudarna fortsätter att spela Rospiggarna ett spratt. Matchen mot Piraterna hade pågått i 13 heat då regnet satte stopp för det 14:e vid ställningen 41–37 till Piraterna.

Motalalaget inledde matchen starkt med en femetta i det första heatet, varpå Rospiggarna kontrade med en likadan i det andra innan Piraterna slog tillbaka med ytterligare en femetta i det tredje heatet.

Rospiggarna närmade sig sedan Motalalaget och efter sex körda heat var underläget nere i 17–19 och Piraternas överläge med två poäng stod sig till heat 12 då Chris Holder och Bjarne Pedersen åkte ifrån Rospiggarnas Szymon Wozniak och Timo Lahti till en femetta.

Och när sedan Greg Hancock och Chris Holder ordnade en femetta i det 14:e heatet var saken klar. Slutresultatet skrevs till 46–38, nomineringsheatet kördes aldrig eftersom förarna tyckte att banan var för farlig att köra på.

– Det blev ett väldigt långt avbrott men vi ville köra klart eftersom det bara skiljde fyra poäng, säger Mikael Teurnberg.

– Det var en jämn match men vi var lite för ihåliga på vissa positioner. Kim (Nilsson) hade ingen bra dag alls med fyra raka nollor. Normalt sett tar han många fler poäng än så och Mads (Korneliussen) tog jag bort tidigt (bara tre heat för dansken).

Kim Nilsson kom fyra i måndagens GP-kval i tyska Abensberg men lyckades alltså inte leverera två dagar i rad.

– Jag körde på samma cykel som gick så bra i Tyskland i alla heat förutom utom ett, men det funkade bara inte. Jag kom inte iväg från start, och när jag väl gjorde det, då tog jag fel beslut i första kurvan, säger Kim Nilsson och fortsätter:

– Det här var ingen bra kväll alls det här. Jag känner mig inte trött, men jag tillbringade natten i bussen på väg från Tyskland och jag vet inte om det har spelat in.

Mikael Teurnberg var däremot nöjd nyförvärvet Szymon Wozniak, nio poäng på sex heat, som gjorde sin första match för Rospiggarna.

– En positiv debut, han vann ett heat bland annat.

Ett annat nyförvärv som levererade i Rospiggarna var Martin Vaculik. Slovaken körde in 13 poäng på sex heat.

– Både Vaculik och Andreas Jonsson (9 poäng på fem heat) hade jäkligt bra fart. Jag är imponerad av Vaculik, sade Teurnberg.

Matchen var Rospiggarnas andra för i år, och precis som mot Dackarna (bara nio heat kördes) fick laget inte köra en hel match. Sedan tidigare har matcherna mot Lejonen och Ikaros Smederna skjutits upp på grund av regn.

NT rapporterade från matchen, se rapporteringen här !

Elitserien herr

Piraterna 46

Rospiggarna 38

Piraterna: Jonas Davidsson 10, Chris Holder 10, Greg Hancock 8, Bjarne Pedersen 7, Viktor Palovaara 6, Fredrik Engman 5 (Piraterna körde riders replacement för Piotr Pawlicki).

Rospiggarna: Martin Vaculik 13, Andreas Jonsson 9, Szymon Wozniak 9, Mads Korneliussen 4, Timo Lahti 3, Kim Nilsson 0 (Rospiggarna körde riders replacement för Grzegorz Walasek).

Publik: 2 755, Motala Arena, Dunteberget.