Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roslagsbro IF årets ungdomsförening i Uppland

Ungdomssektionens ordförande: Otroligt glädjande att klubbens arbete uppmärksammas på det här sättet.

Roslagsbro IF har blivit utsedd till ”årets ungdomsförening” av Upplands Fotbollförbund.

På Upplands Fotbollförbunds årsmöte den 5 mars får representanter från Roslagsbro IF ta emot utmärkelsen.

– Jag vet ännu inte vad deras motivering är, men det är otroligt glädjande att klubbens arbete uppmärksammas på det här sättet, säger Niclas Gustavsson ordförande i klubbens ungdomssektion.

Om klubbens arbete säger han:

– Vi har i flera års tid lagt ned mycket arbete för att skapa en hållbar ungdomsverksamhet. En verksamhet som ska vara öppen för alla som vill spela fotboll, eller kanske i första hand för de som vill komma ut och röra på sig, säger Niclas och fortsätter:

– Det behöver inte handla om fotboll och vi har därför ett nära samarbete med klubbens friidrottssektion för att ge alla möjligheten att prova andra sporter.

Att verksamheten är bra och värd att prisas kanske bevisas av det faktum att klubben gått från 80-100 barn för några år sedan till 140-150 i dag.

– Vi har ju också en huvudstyrelse som verkligen tar ungdomsverksamhet på allvar, vilket är väldigt viktigt och grundläggande.

– Men det här är en utmärkelse som ledare, barn, klubb och föräldrar alla ska ta åt sig äran för. Det skulle inte fungera om inte alla de ingredienserna fanns med. Och vi jobbar efter något vi kallar ”Robro-modellen”, en beskrivning om utifrån vilket förhållningssätt vi alla i och runt omkring klubben ska arbeta efter.