Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roslagsbro drar sig ur division 2

Spelarflykt orsaken till förenings beslut - spel i division 4 väntar.

Förra säsongen spelade Roslagsbro i den nya serien division 1, tredje högsta serien. Laget åkte ur och skulle ha spelat division 2-premiär på söndag borta mot Viksjö. Men nu väljer Roslagsbro att dra sig ur serien och i stället spela i division 4.

– Åtta spelare i startelvan har försvunnit av olika anledningar. Vi är bara tolv-tretton seniorer kvar, säger Per Gunnarsson i Roslagsbros damfotbollssektion.

Hur har beslutet tagits emot av spelartruppen?– Vi har haft några möten, senast i slutet av februari. Då ville spelartruppen spela i division 2, men efter några träningsmatcher så insåg tjejerna att det här kommer inte hålla. Vi har tappat för många spelare och har en för tunn trupp.

Gunnarsson säger också att det känns bra att äntligen ha tagit ett beslut.

– Vi har velat länge om vilken division vi ska spela. Nu kan vi ta avstamp och göra en nystart på en lagom nivå för oss.

2012 tog Roslagsbro klivet upp i division 1. Efter säsongen lämnade tränaren Marcelo Fernandez för Djurgården och tog med sig spelarna Elin Nilsson och Johanna Möller.

Jan Albin från Rimbos herrlag blev ny tränare, men hoppade av under försäsongen 2013.

Målvaktstränaren Johanna Boström tog över temporärt innan Jennifer Lundborg Larsson blev ny huvudtränare. Hon lämnade Roslagsbro i vintras för att i stället träna Rimbo.

Just osäkerheten på tränarsidan den senaste tiden nämner Gunnarsson som en orsak till att många spelare valt att lämna Roslagsbro de senaste säsongerna.

– Vi har inte lyckats behålla de tränare vi haft. Det blev oroligt när Marcelo försvann och det tog tid innan vi hittade en ny tränare. Det har varit struligt på tränarfronten, och det är nog en orsak till att många spelare lämnat.

– Sedan har vi haft äldre spelare med barn som inte orkat satsa, dessutom har vi inte haft någon bra flickverksamhet som gjort att vi kunnat fylla på med spelare underifrån.

I december förra året gjorde Roslagsbro klart med Lundborg Larssons ersättare. Nygamle Aldrin Cavalheiro som tränade Roslagsbro 2008. Han kommer trots degraderingen till division 4 att fortsätta träna laget.

– Aldrin är kvar och det är vi evigt tacksamma för. Han är jätteduktig och sade redan från början att det inte spelar någon roll vilken division vi spelar i.

– Det känns bra att vi har ett lag nu och att vi slapp lägga ner. Vi har några flicklag som kommer fram nu och framtiden ser ljus ut.