Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roslagsblomman ska hjälpa barn och unga

Se bildspel från fredagens invigning.

Annons

Som majblomman fast bara i Norrtälje kommun. Så beskrivs Roslagsblomman. Verksamheten säljer redan pins, föreställande kungsliljan, i flera affärer och har även en loppis i lokalen på Vigelsjövägen varje lördag. De har också en hemsida  med info.

– Vi har märkt att behovet av den här typen av social verksamhet är stor på lokal nivå, säger Carina Blom, en av grundarna till Roslagsblomman.

Föreningen samarbetar bland annat med Trygg i Norrtälje kommun. Insamlade pengar går till att hjälpa barn och ungdomar i kommunen som inte har tillräckligt med pengar till fritidsaktiviteter.

– Det kan vara en avgift till fotboll som behöver betalas, pengar till vinterjacka eller för att få spela ett instrument. Man kan gå in på vår hemsida och fylla i en blankett, säger Carina Blom.

På fredagen invigdes nätverket med tårta och musikframträdande. Kommunfullmäktiges ordförande Nils Matsson var på plats och klippte band.

– Ni har hittat en nisch i samhällsbygget som inte är tillgodosedd. Jag önskar all lycka till, sade han.

På plats fanns representer från olika organsiationer och föreningar.

Tanken är att fungera som ett komplement till den sociala verksamhet som finns.

– Vårt mål är att bli den lilla biten som fattas, säger Carina Blom.