Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roslagsbana kan gå till Rimbo

SL storsatsar på kollektivtrafiken i nordöst och en utbyggnad av Roslagsbanan till Rimbo kan bli möjlig.

Annons

Ett av förslagen som ska utredas är en förlängning av Roslagsbanan från Kårsta ut till Rimbo. Resan från Östra station inne i Stockholm till Rimbo skulle i så fall ta 50 minuter. Enligt SL vill man utreda alternativet eftersom man har sett ett behov av att se över kollektivtrafiken i nordöstkommunerna.

– Norrut är det i dag många som inte reser kollektivt, utan väljer att ta bilen. Och utbyggnaden av Roslagsbanan är en del av hela paketet med tänkbara lösningar man tittat på för att förbättra trafiken, säger Lovisa Åbom, pressekreterare på SL.

I går togs ärendet upp i Trafiknämndens sammanträde. Sist Roslagsbanan gick ut till Rimbo var år 1981. NT har tidigare skrivit om att bland annat föreningen Tåg till Rimbo vill ha tillbaka sträckan, men vad en möjlig förlängning till Rimbo skulle kosta är ännu inte klart.

– Det är i ett väldigt tidigt stadium.

Det är heller inte klart när det skulle kunna bli verklighet.

– Än så länge ligger det på nivån att man tittar på olika lösningar, så det är långt fram i tiden i så fall, säger Lovisa Åbom.

Trafiknämnden föreslår även att Roslagsbanan ska byggas ut till Centralen eller Odenplan.