Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roslagen Band Camp redo för sommarens turné

Sjutton sommarjobbande ungdomar från Norrtälje bildar bandet Band Camp. De inleder sin turné på midsommarafton och kommer att spela fram till och med första juli.

Annons

Orkestern Band Camp har på blott en vecka repat in musik och koreografi och kommer att uppträda fram till och med första juli. Band Camp består av sommarjobbande ungdomar från Norrtälje och kommer att bjuda publiken på medleyn med allt från sommarhits till hårdrock.

Bengt Hilding är rektor för kulturskolan i Rimbo, som tillsammans med kulturskolan i Norrtälje, länsmusiken i Stockholm och kommunen ligger bakom projektet. Han hoppas att många tar chansen och ser bandet:

– De håller otroligt hög kvalitet, det är jättekul. Det här är ju rätt unikt, att orkestern inte "bara" spelar utan även är koreograferade.

Iden till orkestern kom från bandledare Per Westling, som blev inspirerad av ett liknande band i Los Angeles i USA:

– Jag såg ett klipp på youtube med det amerikanska bandet. Det var väldigt häftigt, så det kändes kul att göra nåt liknande här med, förklarar Per Westling.

Bengt Hilding tror att bandet kommer att bli uppmärksammade på riksnivå.

– De är så pass bra och uppmärksamheten kring dem har helt klart ökat. Det här är andra året som vi kör och de har fått fler och större ställen att spela på, berättar Bengt Hilding.

Turnéplan:23/6 kl 13.45 Färsna gård, Norrtälje 26/6 kl 12.00 Hallstaviks centrumtorg kl 14.00 Hallstaviks utomhusbad27/6 kl 12.30 Storängstorget, Åkersberga kl 15.00 Vaxholms centrum28/6 kl 12.00 Vallentuna torg kl 14.30 Täby torgkl 17.00 Rimbo centrum29/6 kl 13.00 Barnens ö Kollogård Vretarna kl 16.00 Grisslehamn 30/6 kl 11.30 Sergels torg, Stockholm kl 14.30 Strandcaféet Djurgården, Stockholm1/7 kl 11.30 Stora torget, Norrtälje kl 13.00 Societetsparkens scen, Norrtälje