Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roos hoppas på en favorit i repris

Norrtäljetjejen siktar på att försvara EM-guldet i lag.

Annons

Under söndagen börjar EM i biljard på Cypern som pågår till och med den 9 april. Norrtäljetjejen Caroline Roos är en av sex uttagna svenskar och kommer spela samtliga discipliner (8-, 9-, 10-ball, 14-1) samt lagtävlingen tillsammans med Louise Furberg.

– Det känns bra inför EM. Min sista tävling inför mästerskapet var i Portugal på Eurotouren, då blev jag sjuk mitt under turneringen och åkte ut i första slutspelsmatchen. Men efter det har jag haft en uppåtgående formkurva och jag hoppas den ska fortsätta stiga under EM.

Vilka är dina förväntningar inför mästerskapet? – Jag hoppas kunna ta medalj individuellt och bäst chans har jag i 10-ball. Sedan ska vi försöka försvara guldet i lag från i fjol, det är målet.

I EM i Slovenien förra året stod firma Roos och Furberg för en mäktig prestation och duon gick obesegrat genom hela mästerskapet.

– Vi jobbar väldigt bra som lag och jag tror det kommer gå fint även i år. Men det finns många starka lag i turneringen. Österrike, Norge och Polen står för det tuffaste motståndet.

Efter EM väntar Eurotouren på Cypern för Roos den 10-12 april