Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ROOP vann röster från kulturintresserade

Jag tror inte Reidar Carlssons analys om varför ROOP gick framåt i valet i år var komplett i ledaren den 1:e oktober. Det handlade inte bara om skolfrågan.

Anmäl text- och faktafel

Jag menar att ROOP var det parti som stod upp för kulturfrågor i kommunen före, efter och mellan valen. Så i årets val var det många med kulturintresse som la sin röst på ROOP i hopp om att få stöd för dessa frågor under kommande fyra år, och att dessa frågor inte bara används som valfläsk under valåret som många partier tyvärr gör.

Anja Lund, Utlunda

NT kommenterar:

Frågan om småskolornas framtid var inte lika aktuell i årets val som i valet 2014. Därför kan det stämma att ROOP vann en del röster i årets val genom att ha en tydligare profil på kulturområdet än övriga partier.

ROOP gav till exempel många löften på kulturområdet. Även om man inte berättade hur löftena skulle finansieras, är det fullt möjligt att dessa löften lockade en del väljare.

Reidar Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel