Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Romantik som på film

Filmvärldens mest romantiska platser har utsetts. Bourgogne, Hawaii, Rom och Paris hör till platserna som kvalat in på kärlekslistan.

Filmens värld är full av kärlekspar som kysser varandra mot bakgrund av fantastiska miljöer. Nu har de tio mest romantiska cineastplatserna utsetts. Och i topp hamnar Ngongbergen i Kenya, där "Mitt Afrika" med Robert Redford och Meryl Streep spelades in. Dit är det dock inte den bästa tiden att resa nu, i spåren av oroligheter som tillskrivits den somaliska terrorgruppen al-Shabaab, har många västerländska länder avrått från resor till just Kenya.

Andraplats på listan är romantikens eviga toppkandidat, Paris. Den här gången är det tack vare filmen "Bara en natt", där Ethan Hawke och Julie Delpy inleder en kärlekshistoria. New York hamnar trea, på grund av romcom-klassikern "Sömnlös i Seattle". På fjärde plats kommer Rom, vars romantiska miljöer fick stort spelrum i "Semester i Rom" med Audrey Hepburn.

Tokyo och Hawaii

Listan har satts samman av resesajten Travelzoo. Både femte och sjätte plats går till andra klassiker: "Härifrån till evigheten" som utspelar sig i Hawaii och "Borta med vinden" där huvudpersonerna Scarlett O'Hara och Rhett Butler har ett passionerat förhållande i Atlanta.

Andra platser som anses särskilt romantiska i filmens värld är Tokyo, tack vare "Lost in translation", och Bourgogne - vars romantiska skimmer lyfts fram i filmen "Chocolat". Wicklowbergen tog sig också in på listan, tack vare filmen "PS I love you".