Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roden tvingas stänga lokaler

Rodengymnasiet har för stor kostym. I våras beslutade utbildningsnämnden att stoppa intaget till flera program samtidigt som elevkullarna är små i flera år framåt.

Annons

Norrtälje. Dagens gymnasielokaler är anpassat för 2 000 elever men i dag går bara drygt 1 000 elever där. Elevantalet beräknas minska framöver. Prognosen är att det bara kommer att gå drygt 800 elever på Rodengymnasiet läsåret 2016/2017.

I våras beslutade utbildningsnämnden att stoppa intaget till estetiska programmets tre inriktningar, barn- och fritidsprogrammet och restaurang- och livsmedelsprogrammet fram till 2015 på grund av för få sökande.

Utbildningsnämndens politiker beslutade därför i går att minska lokalytorna kraftigt. Eftersom få elever går på restaurang- och livsmedelsprogrammet ska lokalerna på Stockholmsvägen avvecklas efter vårterminen 2014. Detsamma gäller för de 600 kvadratmetrarna där barn- och fritidsprogrammets och vård- och omsorgsprogrammets elever går i dag.

Dessutom har nämnden beslutat om att avveckla 1 000 kvadratmeter till om programmen inte fylls på med fler elever än prognos.

– Vi kan inte betala för tomma lokaler. Pengarna ska gå till undervisning, säger Louise Branting (C), utbildningsnämndens ordförande.

Vad de tomma lokalerna ska användas till istället är ännu inte klart.