Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödakorset på utflykt till Växplats Nybyn

Annons

Den 7 juni var det dags för årets utflykt för anställda och frivilliga medarbetare på Rödakorsgården i Norrtälje. Utflykten gick till Växplats Nybyn, en oas på landet, en dryg mil söder om Norrtälje. Väl framme, serverades det kaffe och te och en ostmacka och efteråt var det gott om tid att umgås, strosa bland blommor och buskar eller att beundra de många sorter pelargoner i växthuset. En och annan hittade något i den lilla butiken: ett handmålat vykort, örter, honung, kläder med mera.

Vädret kunde inte ha varit bättre och lunchen intogs i trädgården och växthuset bland alla pelargoner. Mia Rinman, ansvarig för Rödakorsgården hade ordnat med en mycket god pastasallad och annat smått och gott. Som efterrätt bjöds på hemmagjord äppelkaka med vaniljsås och kaffe.

Röda korset Norrtälje har cirka 98 frivilliga medarbetare varav 28 är sysselsatta på själva Rödakorsgården i butiken och caféet tillsammans med fyra anställda, resten gör en insats på olika områden som anhörigstöd, sjukhusvärdar etcetera.

Som varje år så delade styrelsens ordförande Marit Lidfeldt ut ”medaljer” till frivillig personal efter fem års tjänst. I år var det tre personer som fick medaljen.

Rödakorsgården iNorrtälje är öppen hela sommaren. För aktuella tider kolla på vår hemsida eller på facebook!

Vi söker fler frivilliga till vårt café och servering. Är du intresserad? Hör gärna av dig till 0176-57989 och tala med Mia Rinman.

Skön sommar önskar Rödakorsteamet Norrtälje!

Text och bild: Erna Larsson

Annons