Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockdags för hela familjen i Rimbo

Hip hop, pop, rock, jazz, soul, finsk punk-tango – och rockloppis. Helgens Arkadien Air i Rimbo kommer att ha någonting för alla smaker .

För femte året i rad genomförs Arkadien Air på sportarenan Arkadien i Rimbo inför skolavslutningen. Det blir som vanligt konserter men även lite kringarrangemang.

– Vi vill få med hela familjer. Det finns så mycket plats på Arkadien, därför tänkte vi kombinera med ett rock-loppis där man har möjlighet att sälja sina musikprylar, säger Helle Strandberg.

Det är hon som håller i de flesta trådar inför årets upplaga som öppnar grindarna klockan 15.00 på söndag den 8 juni.

Tidigare år har Arkadien Air körts i direkt anslutning till skolavslutningen men i år har man delat på aktiviteterna. Fritidsgåden står för arrangemangen runt skolavslutningen medan Rimbo IF, Studiefrämjandet och Kulturskolan Rimbo står för dem runt Arkadien Air. Det sistnämnda äger dessutom rum på söndagen veckan före skolavslutningen.

Det första band som konferencier och tillika Rimbopolitiker Hans Andersson (FP) kommer att annonsera ut är är hip hop rap-bandet LMR. Där är rapparen Tico frontfigur. Därefter bjuds på allt från punk och rock av den hårdare skolan, till finsk tango, progressiv rock och tung innovativ och svängig rock på svenska.

Medverkande band:

LMR. Hip hop rap. Rapparen Tico är frontfigur.

Searching for something. Punk och rock av den hårdare skolan.

Marimbos. Kulturskolan.

Rivers and leaves. med Rasmus Söderberg.

Toxic Camel. Progressiv rock.

Tungsten. Tung innovativ och svängig rock på svenska.

Retro five. Klassisk rock och välkända hits med soulinfluenser med Thomas Ryhtén