Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Lambert kan bli Årets idrottspersonlighet hemma i England

Rospiggarnas succéförare Robert Lambert är nominerad som en av sex idrottare till titeln Årets idrottspersonlighet i Norfolk, East Anglia, England. 20-åringen är mycket glad över att vara nominerad.
– In och rösta på mig, skriver han på sin facebook-sida.

Annons
Robert Lambert.

Ropbert Lamberts insats i Rospiggarna i år är en av anledningarna till nomineringen till Årets idrottspersonlighet i grevskapet Norfolk, ett av Englands största, i östra England. Men huvudanledningen är hans insatser för King´s Lynn Stars i brittiska ligan och att han blev brittisk mästare individuellt i år. Hans framgångar i polska Lublin nämns också, samt det faktum att han i skrivande studn ligger trea totalt i EM (SEC).

Övriga nominerade till Årets idrottspersonlighet är Iona Lake, friidrott (hinderlöpning), Alfie Hewett, rullstolstennis, Ryan Walsh, boxning, Sophie Mckinna, friidrott (kula), Sophie Wright, cykelsport.

Robert Lambert har varit strålande i Rospiggarna i år, dit han kom från Masarna. Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg har talat om Lambert i termerna av "mitt bästa nyförvärv någonsin."

Annons