Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivstart för hamnbygget

Nu rivs Hamnladan. Därmed tas ännu ett steg mot första byggstart i Norrtälje hamn.

Grävmaskiner tuggar sig igenom Hamnladan på hamnplan i Norrtälje. Företaget som sålde begagnade möbler och prylar i lokalen gick i konkurs i februari i år efter en lång tid av ekonomiska problem. Då var byggnaden redan ”dödsdömd”. På den aktuella marken ska de första bostäderna i Norrtäljes nya stadsdel uppföras. Men först måste fastigheten saneras.

– Det stod en brädgård där tidigare och prover visar att behovet av sanering är större än vi inledningsvis trodde, säger Magnus Fagerström, vd för Centrumfastigheter i Norrtälje AB.

Han räknar med byggstart i vår om allt går som det ska. Bolagets preliminära ritningar visar 59 lägenheter i tre hus som bildar en U-form med vinterträdgård i mitten.

Men än återstår en hel del att lösa. Detaljplanen för projektet måste antas samtidigt som den överklagade skelettplanen för hela hamnområdet måste vinna laga kraft.

Ytterligare en förutsättning är att kajen förstärks. Totalt handlar det om 460 meter kaj som ska rustas. Kommunen håller på att handla upp arbetet som troligen startar i november. Centrumfastigheter hoppas på inflyttning i sitt kvarter sommaren 2016. Totalt ska stadsdelen Norrtälje Hamn få cirka 1 500 bostäder, enligt kommunen.