Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbotjej red hem SM-guld i lag

Det blev en lyckad avslutning på ponnykarriären för 17-åriga Frida Bloman under helgen. Rimbotjejen red hem guld i lag-SM.– Det känns fantastiskt, ett av mina mål den här säsongen var att vinna just SM-guld, säger Bloman.

Annons

I oktober fyller Frida Bloman från Rimbo 18 år. Då blir hon för gammal för att rida ponnyhästar och byter till ”stora” hästar.

Säsongen som gått har därmed varit hennes sista ponnysäsong. Bloman har ridit i ponnyallsvenskan i hoppning för ett allianslag med ryttare från egna klubben Högbo Ridklubb och Mitt Hjärta Hästsportförening. Allianslaget var ett av tolv lag som hade kvalificerat sig till helgens SM-final i västmanländska Strömsholm.

Finalen bestod av två omgångar och de sex bästa lagen från omgång 1 gick vidare till omgång 2 där medaljerna skulle fördelas. Blomans lag hade fyra fel i första omgången och gick vidare som bästa lag.

– Jag rev en bom och fick fyra fel. Det var lite oturligt att bommen trillade, annars var det en fantastisk fin runda, säger Bloman som red på valacken Bric A Brac.

I andra omgången startade Rimbotjejen sist i allianslaget, men behövde aldrig fullfölja eftersom hennes tre lagkamrater ridit felfritt och redan säkrat guldet (de tre bästa resultaten räknades bara).

– Jag hoppade bara några hinder, sedan utgick jag. Det kändes otroligt kul att få vinna SM-guld. Ända sedan jag började rida har jag drömt om att få rida ett SM, säger Bloman som tidigare ridit för Edsbro Ryttarförening och studerar vid idrottsgymnasiet Celciusskolan i Uppsala.