Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimboföretaget Trädgårdshonung kan vinna matpris i sommar

Under matfestivalen i Stockholm i sommar ska Sveriges mest nyskapande matproducent utses. En av finalisterna är ett Rimboföretag.

Sedan fem år tillbaka har nytänkande matproducenter kunnat vara med och tävla om Nyskaparstipendiet. I år är åtta företag med i finalen och ett av dem är Trädgårdshonung i Rimbo. Företaget startade 2013 av Gocia och Marcin Surminski som driver biodling runt om i Roslagen.

För att kvalificera sig till finalen krävs att företagen har utvecklat en ny produkt eller ett nytt användningsområde för en matvara. Att hitta nya processer och ha ett brett hållbarhetstänk är också meriterande.

Enligt företaget Meningo som delar ut priset bidrar finalisterna till att utveckla innovativ svensk matproduktion och svensk gastronomi.

– I år är startfältet oerhört starkt och vi har hittat åtta av Sveriges mest nyskapande mathjältar, eldsjälar som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror på Menigo i ett pressmeddelande.

Här är finalisterna 2017:

By Ranch – Tystberga, Nyköping

Gårdsfisk – Tollarp, Skåne

Jannelunds Gård – Mullhyttan, Örebro

Nordisk Matutveckling/Onsberga Gård – Tystberga, Nyköping

Pesula Lantbruk – Kukkola, Haparanda

Surtantens - Malmö

Trädgårdshonung – Rimbo, Norrtälje

Ättika Fruktförädling – Flinkesta, Flen