Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbobor: Öppna badhuset sommartid

Rimbo simhall ska vara öppen året runt. Kravet framställs i en namninsamling som skickats till kommunen. Drygt tusen personer har skrivit på uppropet.

Nästa vecka öppnar Rimbo badhus efter att ha haft sommarstängt sedan 20 juni.

Anläggningen brukar slå igen sommartid. Men nu vill ortsborna ha en förändring.

– En öppen simhall betyder mycket. Många äldre ordineras simning på recept och behöver simma regelbundet, säger Kerstin Jonsson.

Hon har undertecknat skrivelsen till kommunen och samlat in 1 020 namnunderskrifter.

Kerstin är trogen badare och blev tillfrågad om hon ville hålla i namninsamlingen.

Missnöjet bland badarna är extra stort i år eftersom även Norrtälje badhus har varit stängt.

Tidigare somrar har Rimbosimmarna hänvisats till Norrtälje. Men gamla Norrtäljebadet stängde för gott den 13 juni.

Resurserna har sedan avsatts för utbildning och förberedelser inför att det nya badhuset öppnar på Södra Bergen den 30 augusti.

Även inomhusbadet i Hallstavik stänger på sommaren. Kommunen hänvisar i stället till utomhusbadet i Hallstavik och sjö- och havsbad.

Men det är inte tillräckligt tycker Kerstin Jonsson vars barn och barnbarn också brukar besöka Rimbo badhus regelbundet.

– Det har varit en bra sommar i år men fram till i början av juli var det riktigt kallt. Sommarvädret går inte alltid att lita på, säger hon.

I skrivelsen till kommunen framförs att en sommaröppen simhall är viktig för ett levande centrum i Rimbo. Namnundertecknarna anser att badet lockar besökare som även gästar ortens butiker och restauranger.

Anders Sjöberg är en av många Rimbobor som skrivit på uppropet.

– Jag besöker badhuset två-tre gånger i veckan normalt och tycker att kommunen skulle kunna hålla öppet några timmar om dagen även på sommaren, säger Sjöberg.

Han och andra namnundertecknare vill att politikerna planerar för ett öppethållande i Rimbo simhall från nästa sommar. De tider som föreslås är tisdag-söndag klockan 11-15.

Bengt Ericsson (C) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje.

– Statistik visar att badandet i Rimbo går ner i slutet av maj och början av juni. Men vi ska med intresse titta på de krav som nu framförs, säger han.

Kommunens kultur- och fritidschef Cecilia Möller beklagar att Norrtäljes badhus varit stängt i sommar.

– Nästa sommar finns ett nytt fräscht badhus. Men underlaget för att ha öppet i Rimbo på sommaren är för litet. Dessutom har vi inte tillräckliga resurser för att bemanna det, säger hon.

Tre inomhusbad i kommunen

Rimbo badhus byggdes i början av 90-talet och drevs länge i privat regi. 2010 tog Norrtälje kommun över driften sedan badet stått tomt en längre tid.

Kommunen har även simhallar i Hallstavik och Norrtälje, där stadens nya badhus öppnar 30 augusti i år.

Hallstaviks utomhusbad drivs också av kommunen och invigdes 2010. Dessutom har kommunen ansvar för ett stort antal sjö- och havsbad.