Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo vill ha ett eget kulturhus

– Vi behöver inte kulturhus i Norrtälje. Vi behöver kulturhus i Rimbo. Det underströks när det var debatt i Rimbo på måndagskvällen.

Rubriken för den debattkväll som Roslagens sparbank ordnade på Café Chocolate i Rimbo var Idrott + Kultur = Sant.

– Det ska bli en inspirationskväll, en kväll med framåtanda där vi ska skapa nätverk, sa konferencier för kvällen Karolina Losell.

I publiken fanns en blandad skara av representanter från Rimbos kulturliv och idrottsrörelse, samt från kommunens styrande politiker och tjänstemän med kommunalrådet Kjell Jansson (M) i spetsen.

Frågan var vad som krävs från kommunens sida för att Rimbo ska utvecklas och bli en än attraktivare ort att bo i.

Efter en trevande start där bland annat kulturskolan och Rimbo IF fick presentera sig, samt en utfrågning av en panel bestående av representanter från flera organisationer, kom debatten igång.

I dag framförs många kulturarrangemang i idrottshallar och skolor. Och det kan i och för sig vara okej.

– Men det tar en evinnerlig tid och energi att rigga upp en scen i en idrottshall. Det är energi som vi egentligen skulle behöva när vi står på scenen, sa en av dem som satt vid ”ungdomsbordet”.

– Vi behöver inte ett kulturhus i Norrtälje, vi behöver ett i Rimbo, sa hon.

Många höll med. Ett eget kulturhus eller ett Folkets hus skulle sitta fint.

– Kanske kan Bålbrohallen bli ett kulturhus med plats för både kultur och idrott, föreslog kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Erisson (C).