Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo vann bronsmatch efter straffar

I helgen avgjordes NT-cupen för U13-lag i Rimbo. Hemmalaget hamnade på pallen efter att ha vunnit bronsmatchen i en jämn turnering.

Annons

Sex lag gjorde upp om segern i NT-cupen i Arkadien i helgen. Förutom Rimbos U13-lag deltog även Järna, Västerås samt dalalagen Smedjebacken, Skogsbo och Borlänge.

Lagen möttes en gång vardera i ett gruppspel och därefter spelades placeringsmatcher under söndagseftermiddagen.

Rimbo vann tre av sina gruppspelsmatcher och tog sig till bronsmatch där laget besegrade Skogsbo efter straffläggning.

– Det är det bästa resultatet vi har gjort i NT-cupen. Vi har varit i bronsmatch tidigare, men förlorat, så killarna var riktigt glada över att ta medalj den här gången, säger Rimbos tränare Mickael Söderqvist.

I finalen slog Järna Smedjebacken med 2–0 och det var överlag täta matcher cupen igenom.

– Det var oerhört jämn kvalitet på lagen, vilket var kul. Det är inga lag som stöter på vanligen så vi visste inte riktigt på förhand, men det visade sig vara perfekt. Inför sista omgången kunde alla sex lag ta sig till final. Det har jag inte varit med om tidigare i någon cup. De lag jag har pratat med efteråt var också otroligt nöjda med såväl arrangemang som motstånd, säger Mickael Söderqvist.

Nästa vecka spelas NT-cupen för två U11-lag i Arkadien.

Dit är åtta lag anmälda och Rimbo kommer att möta bland annat Södertälje och Gimo.