Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo ungdomsteater satsar på äventyr

Rimbo ungdomsteater spelar klassikern Skattkammarön. – Jag har alltid gillat pirater, säger regissören Fabian Hedlund.

Annons
Rimbo Ungdomsteater har satt upp piratklassikerna Skattkammarön på National.

”Den farligaste av pirater. Fasansfull och fruktad av alla”. Rimbo ungdomsteater slår an en dramatisk ton redan i inledningen av Skattkammarön, Robert Louis Stevensons klassiska berättelse om den unge Jim Hawkins och hans äventyr. Sedan rullar de upp den fartfyllda berättelsen på Nationals scen.

– Vi ville göra något spännande den här gången, vi har gjort flera sagopjäser tidigare. Och jag har alltid velat spela Skattkammarön, säger Fabian Hedlund, som regisserat uppsättningen tillsammans med Anna Andersson.

I pjäsen får publiken följa Jim Hawkins möte med piraten Long John Silver och resan med skonaren Hispanola. Det är en berättelse med pirater, svärd, skattkartor och ”femton gastar på död mans kista”.

– Det är mycket intriger i berättelsen, det händer väldigt mycket mellan karaktärerna, säger Fabian Hedlund.

Rut har satt upp ungdomsteater i Rimbo sedan 1996, i år spelas föreställningarna på hösten med ett tiotal undomar i åldrarna 12-21 år i ensemblen. Skattkammarön har spelats för skolor den här veckan. Under fredag och lördag ges tre offentliga föreställningar på National.

Rimbo ungdomsteater

Skattkammarön

Regi: Fabian Hedlund, Anna Andersson.

I rollerna: Rebecca Thorström, Alexandra Hallstedt, Martin Cavhaliero, Lisette Hedlund, Liza Östman, Evelina Glad, Kristjan Arason, Erik Östman, Hannah Örtlund, Elin Asplund, Robbin Cuellar.

National, Rimbo

Fre 19.00, lör 14.00, 18.00.

Annons