Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo stod upp bra mot tabellettan

Rimbo var till slut utan chans mot tabellettan Kristianstad på bortaplan. Men nykomlingen stod upp bra inför 4 705 åskådare.

Rimbo HK trivs uppenbarligen i Kristianstad kommun även utan sand mellan tårna. Visserligen poänglöst, men långt ifrån utspelat.Detta trots att serieledande IFK Kristianstad fanns på andra planhalvan.

– Vi spelade skapligt, säger sjumålsskytten Jeff Tollbring efter slutsignalen.

Det var i Kristianstads kommun som framgångssagan om Rimbo HK tog sin början. På stranden i orten Åhus, knappt två mil söder om Kristianstad, gjorde man sig ett namn inom handbollen genom att besegra elitlag i den stora och årliga sommarturneringen i beachhandboll. Detta trots att man då höll till i lägre divisioner.

Att spela beachhandboll i Åhus är en sak.

Att komma till Kristianstad Arena och möta ett IFK Kristianstad som backas upp av en stor publik och där bara SM-guld räknas är en helt annan femma.

Men beachhandbollens publikfavoriter kände sig välkomnade av de drygt 4 700 åskådarna.

- Man räknar ju inte med att bortapubliken ska jubla åt en, men någon extra applåd fick vi vid presentationen, säger Jeff Tollbring.

Alla matcher i elitserien är svåra men att möta Kristianstad på bortaplan kan möjligen anses som den tuffaste utmaningen som svensk klubbhandboll kan erbjuda i dagsläget.

- Det är svårt, ja nästan omöjligt, att vinna borta mot Kristianstad, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

Rimbo oroade den stora hemmapubliken genom att omgående ta ledningen med 3-1. Sedan fick man inte spelet att stämma riktigt så bra som man önskade under resterande del av första halvlek.

- Vi hade tillfällen då kommunikationen mellan spelarna inte stämde och sedan hade de en lite vassare målvakt. Jag hade talat om var deras spelare skulle skjuta, men ändå smäller det på precis samma ställe. Men deras skyttar är skickliga, säger Dick Tollbring.

Andra halvlek blev Rimbos bästa denna afton. Kristianstad hade full kontroll på matchen, men det var ändå först under slutminuterna som de dubblade sin ledning och sprang ifrån till en tiomålsseger.

- I andra halvlek fick vi inte tag i Rimbos anfallsspel, berömmer Kristianstads tränare, tillika Sveriges förbundskapten, Ola Lindgren.

Jeff Tollbring hade då krutet torrt och stänkte in den ena projektilen efter den andra från nio meter.

- I andra halvlek är man mer avslappnad. Det gäller att sätta dem även i början av matcherna.

Närmast väntar Hammarby "hemma" i Fyrishov. Därefter en oerhört viktig bortamatch mot seriens andra enpoängare Önnered.

- Det är lite där som fokuset är. Som det är nu blir matchen mot Önnered mycket viktig, avslutar Jeff Tollbring.

Ola Karlman

Matchfakta

Rimbo HK 30 (14)

Kristianstad 40 (20)

Kristianstads mål: Olafur Gudmundsson 10, Markus Olsson 7, Johannes Larsson 5, Albin Lagergren 4, Johan Jepson 4, Fredric Pettersson 4, Anton Lindskog 2, Daniel Lindgren, Anton Jönsson, Andreas Cederholm, Lars Möller Madsen.

Rimbos mål: Jeff Tollbring 7, Jerry Tollbring 7, Fredrik Johansson 6, Ken Tollbring 5, Johan Lundgren 2, Endrit Abdullahi 2, Adam Jernberg.

Publik: 4 705, Kristianstad Arena.