Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo skakade Skövde

Andra raka uddamålsförlusten för Rimbo - Skövde vann med 28–27.

Annons

– Det ser ut så här i elitserien. Det är små marginaler, men vi är inte riktigt med i dag, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

– Jag sade till killarna innan matchen att i dag måste vara på tårna, men vi var inte det. I dag var Skövde mer sugna än oss.

Rimbo inledde annars matchen piggt. Men ju mer matchklockan gick, desto mer tog Skövde över. I paus ledde gästerna välförtjänt med 15–10.

I andra halvlek höll Skövde undan och Rimbo kom aldrig närmare än två bollars underläge.

Då, vid ställningen 23–25, räddade Rimbomålvakten Jonatan Widgren och Jeff Tollbring fick chansen att kontra. Men i stället för 24–25 bröt Skövde Jeffs passning och gjorde 23–26.

– Vi är för dåliga när det avgörs, i allsvenskan vann vi de här matcherna nu förlorar vi, säger Ken Tollbring.

Det blev till slut 28–27 till Skövde sedan Rimbo gjort matchens två sista mål under de två sista minuterna.

Och därmed andra raka uddamålsförlusten för Rimbo efter 29–30 borta mot Hammarby i premiären.

– Vi presterar inte fullt men är ändå med och får Skövde i gungning. Tänk om vi kunde få till en fullträff, säger Dick Tollbring.

– Våra kanter fungerade inte riktigt i dag. Johan Lundgren hade det tungt. Vi är väldigt beroende av vårt kantspel.

Dick Tollbring valde i första halvlek att byta ut Victor Hellström i mål mot in nyförvärvet från Boden, Jonatan Widgren.

Han tog verkligen chansen och vaktade Rimbos mål resten av matchen.

I andra halvlek var Widgren en viktig orsak till att Rimbo höll någorlunda jämna steg med Skövde på resultattavlan.

– Det var en okej insats från mig i dag, hade jag räddat två bollar till hade vi vunnit. Några lägen till borde jag tagit, säger Jonatan Widgren.

Trots Widgrens storspel kunde inte Rimbo dra nytta av räddningarna.

När Widgren väl räddade var Skövdespelarna först på bollen och gjorde mål på returerna.

– Även om jag räddade så fördröjde jag egentligen bara deras mål. Det är riktigt surt, säger Widgren.

Hur var det att göra elitseriedebut?– Jag tänker inte så mycket på att det är högsta divisionen. Jag går bara in och kör, säger Widgren som hade kompisar från Boden på besök i Sparbankshallen.

– Det var verkligen rätt match att bli uttagen. Jag hoppas få spela igen, vi får se hur det går på träningarna. Det är Dick som avgör vem som står.

Rimbo HK-Skövde

Slutresultat: 27-28 (10-15)

Rimbos mål: Fredrik Johansson 8, Jeff Tollbring 5, Jerry Tollbring 4, Endrit Abdullahi 4, Ken Tollbring 2, Johan Lundgren 2, Adam Jernberg 2.

Skövdes mål: Fredrik Arvidsson 7, Rasmus Wremer 6, Jonas Samuelsson 5, Kristian Svensson 4, Markus Hagelin 2, Jonas Källman 2, Alfred Ehn 2.

Publik: 897, Sparbankshallen Rimbo.