Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo Hockey på banan – tog första segern i kvalet

Rimbo Hockey är på banan i kvalserien efter tre raka förluster. På söndagen blev det seger 4–3 borta mot Bålsta sedan Dusan Kluciar avgjort i förlängningen.– Det känns väldigt skönt med första vinsten, vi har fortfarande chansen att nå avancemang, säger slovaken.

Två matcher stod på menyn för Rimbo i slutet av denna vecka. På fredagskvällen mötte laget Wings borta och Rimbo gjorde en bra match enligt tränaren Christer Westerlund, men föll med 2–4.

– En helt okej insats från vår sida, vi stod upp bra mot ett bra lag, säger Westerlund och fortsätter.

– Vi låg under med 2–4 i den tredje perioden och hade där en bra period där vi bland annat hade ett jätteläge att reducera. Om vi gjort 3–4 där hade vi kanske fått Wings i gungning.

Rimbo laddade om efter tredje raka kvalförlusten och tog sig till Bålsta på söndagen, ett Bålsta som likt Rimbo stod på noll inför matchen. Rimbo tog kommandot i den första perioden sedan Linus Jansson skyfflat iväg en backhand på måfå från mittzonen. Pucken gled in mellan benen på Richard Mutze Hvitman, en riktig tavla av Bålstas målvakt.

Bottenmötet präglades av många utvisningar, 16 tvåminutare, och Bålstas replik kom också i powerplay via en styrning. Perioden slutade 1–1 men Rimbo kunde ha gått in i omklädningsrummet med en ledning. Med 23 sekunder kvar fixade Dusan Kluciar en straff men slovaken träffade Mutze Hvitman rätt i plocken.

Tidigt i andra tog Rimbo på nytt ledningen. Efter 3.48 satte lagkapten Niklas Eriksson 2–1 i spel fem mot fyra och även gästerna hade fått utdelning i powerplay. Ledningsmålet fick fart på Rimbo och laget hade bud på 3–1 men i stället slog Bålsta tillbaka på nytt och återigen skedde det i spel fem mot fyra. Eemi Turunen hann inte med i sidled och Bålstas Robin Granstad satte dit kvitteringen med ett slagskott från blålinjen.

Rimbo fick dock sista ordet i perioden och ännu en gång var det ett mål i numerärt överläge. I slutminuten tog Dusan Kluciar revansch för straffmissen genom att skicka upp 3–2 i nättaket sedan han trampat in fint framför mål.

Nästa powerplay-mål var inte långt borta. Efter 1.29 i tredje perioden hittade Bålstas Christian Wallier rätt bakom Eemi Turunen och lika på tavlan igen.

Efter kvitteringen fortsatte lagens ställningskrig men till slut bröt Bålsta dödläget. Rimbo fick inte ut pucken ur egen zon och ytterligare en styrning gick in bakom Turunen. Målet godkändes först men efter att domare Christensen konfererat med sina linjemän dömdes målet bort för hög klubba och matchen gick till förlängning.

Där satsade Rimbo på att spela med tre forwards och en back, och det dröjde inte länge innan det gav resultat. Dusan Kluciar snappade upp en puck i offensiv zon och tryckte dit segermålet med ett handledsskott. Slovakens fjärde mål i kvalet och därmed tog Rimbo sina två första poäng i kvalserien till division 1.

– Det känns väldigt skönt med första segern. Jag tycker att vi spelade bra, vårt powerplay-spel var dåligt mot Wings men nu gjorde vi två PP-mål, säger Dusan Kluciar och fortsätter:

– Jag hoppas vi är på rätt väg nu, vi har fortfarande chansen att nå avancemang. Vi får ta en match i taget.

För målvakten Eemi Turunen var matchens hans första från start i Rimbotröjan. Finländaren, som ersatte Robin Klaar i mitten av matchen mot Wings, räddade 35 skott mot Bålsta. Bland annat stod han för en svettig räddning med stöten i den tredje perioden sedan Bålsta rullat upp Rimbos försvar och tvingat finländaren till en sidledsförflyttning.

– Jag hade lite tur, att ta pucken med stöten var det enda jag kunde göra, säger Turunen, som kom till Rimbo slutet av alltvåan, och fortsätter:

– Det var skönt att få spela, jag opererade höften i höstas och har inte startat en match sedan förra säsongen.

Vad tycker du om din insats?

– Den var bra stundtals. Jag är inte nöjd med deras tredje mål men hoppas att jag får stå på onsdag.

Då möter Rimbo

Tumba hemma, en match som tre Rimbospelare riskerar att missa. Joakim Kennehag skadade knäet mot Wings och fanns inte med mot Bålsta. Felix Helmér klev av söndagens match med en knäskada och minuterna innan blev Philip Zubenko utburen på bår. Forwarden fick en tackling och låg länge kvar på isen. Enligt Rimbos ordförande Peter Hagbergh ”svartnade” det för Zubenko men han behövde inte uppsöka sjukhus.

Kval till division 1 herr

Bålsta 3

Rimbo Hockey 4

(1–1, 1–2, 1–0, 0–1)

Rimbos mål: 0–1 (4.12) Linus Jansson, 1–2 (23.48) Niklas Eriksson (Joakim Juhlin), 2–3 (39.21) Dusan Kluciar (Marek Pac), 3–4 (61.59) Dusan Kluciar (Marek Pac).

Skott: 38–30 (10–11, 13–8, 14–10, 1–1)

Utvisningsminuter: 14–18.