Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo Hockey missade division 1-kvalet

 Rasade ihop i andra perioden - släppte in sex mål.

Det blir inget division 1-kval för Rimbo Hockey. Tyresö Hanviken vann den sista och avgörande playoff-matchen med 9–4 efter att Rimbo fallit ihop i den andra perioden.

– Man ska inte släppa in sex mål i en period, säger Rimbo-tränaren Jesper Carlzon.

Det började annars bra för Rimbo i en spelmässigt jämn första period. Rimbos energikedja med Linus Jansson, Tim Johansson och Jonatan Peterson visade vägen med och gjorde 1–0 efter drygt fyra minuter sedan Peterson skjutit en retur efter skott av Johansson.

Målet tände Tyresö Hanviken som tog över spelet. Till slut orkade inte Rimbo stå emot hemmalagets press och Timothy Noting i Rimbo-målet släppte in ett inte helt otagbart kantskott med knappt nio minuter kvar av första perioden.

Med en jämn första period till ända (och två tidigare tajta playoff-matcher) förväntade sig de flesta i Tyresö ishall att spelet skulle förbli jämnt även i andra perioden. Så blev det verkligen inte.

Rimbo tog timeout

Tyresö Hanviken gjorde 2–1 efter lite mindre än tre minuter. Ett mål som blev starten på en riktig olycksperiod för Rimbo. Knappt tre minuter senare blev Mattias Lundblad tveksamt utvisad och Tyresö Hanviken gjorde 3–1 i det efterföljande numerära överläget. och bytte målvakt till Robin Klaar, men blev återigen straffade. Backen Kim Åkerlund åkte ihop med in linjedomare, Tyresö Hanviken sköt från blålinjen och Klaar fumlade in 5–1 till hemmalaget över sitt eget huvud.

Men det var inte slut där. Tyresö Hanviken gjorde ytterligare två mål innan perioden var över. Ridå för Rimbo som straffades för i stort sett varje misstag i andra perioden. Allt som kunde gå fel gick verkligen fel.

– Vi var inte med alls i den andra perioden. Jag vet inte vad som hände, Tyresö ville till kvalet mer än oss, säger lagkaptenen Niklas Eriksson.

Han fick se sitt lag rycka upp sig under matchens sista 20 minuter. Rimbo satte 3 raka power play-mål tidigt i tredje perioden. Närmare än så kom aldrig Rimbo, till slut blev det 9–4 till Tyresö Hanviken som nu får spela division 1-kval.

– Självklart är det bittert att vi inte står upp bättre än så här, jag trodde vi skulle ge Tyresö en match, säger Jesper Carlzon.

Han och Rimbo kan trots förlusten se tillbaka på en lyckad säsong.

– Jag är nöjd med säsongen, det tror jag grabbarna också kommer vara när de sovit på saken. Vi spelar playoff till division 1-kvalet som nykomling i division 2 och det känns som att vi har gjort det mesta rätt. Vi åker ut mot ett bättre lag.

Playoff till kvalspel division 1

Tyresö Hanviken - Rimbo Hockey 9-4 (1-1, 6-0, 2-3).

Rimbos mål: 0–1 Jonatan Peterson (Kim Åkerlund, Tim Johansson), 7–2 Mattias Lundblad (Jimmy Stark, Martin Carlsson), 7–3 Linus Jansson (Ted Malmberg), 7–4 Jesper Fransson (Patric Tenggren, Niklas Eriksson).