Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK vill avsluta med seger

Möter H43 på hemmaplan i sista omgången av elitserien.

Norrtälje. Teoretiskt har faktiskt Rimbo fortfarande en möjlighet att ta sig till kvalspel om en elitserieplats även nästa säsong, men att laget ska ta in två poäng och 77 mål på Önnered är inte särskilt sannolikt.

Så att kvällens match stänger Rimbos elitseriesaga för denna gång är nog de flesta övertygade om.

– Ja, men vi tänker i alla fall göra allt för att få avsluta med en vinst. Det skulle vara skönt att ta med sig ned i allsvenskan när vi börjar om igen i höst, säger Dick Tollbring, tränare i Rimbo HK.

Och hur ska ni vinna mot H 43?– Vi måste hitta tillbaka till vårt snabba spel, det är ju det som är grejen. Gör vi det har vi bra chans att vinna. H43 hemma var ju på papperet en match som vi tänkte att det skulle avgöras i, men nu blir det ju inte så.

Nu åker ni ur, vad är det största skälet till det?– Att lagen i elitserien på ett helt annat sätt än i allsvenskan läst in sig på oss är nog den största anledningen av flera. Det har hindrat oss att få utdelning på våra snabba omställningar.

Hur känns säsongen som helhet?– Det har varit en jäkligt rolig upplevelse, men det har varit väldigt många matcher och vår trupp har varit för liten helt enkelt.

– Det är tufft för en liten klubb att vara nykomling i allsvenskan. Man får inte mycket med sig och jag har förstått att Skånela hade lite samma erfarenhet under förra säsongen.

Matchguide

Vad: Rimbo HK-H 43 Lund.

När: 19.00 i kväll.

Var: Sparbankshallen i Rimbo.

Läget i laget: Jeff Tollbring är högst osäker till spel på grund av en knäskada. Andreas ”Ante” Mattsson och Jonatan Widgren vaktar målet.

NT tippar: 38-32.