Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK tog historisk elitseriepoäng

Rimbo HK:s möte med Drott bjöd på dramatik in i det sista. Och när krutröken lagt sig i Sparbankshallen hade Rimbo tagit sin första, historiska elitseriepoäng. Tacka målvakten Andreas Mattson för det.
– Vi skulle ha den här poängen, säger Mattsson.

Med 22 sekunder kvar såg det annars mörkt ut för Rimbo. Andreas Mattsson hade gjort ännu en räddning och Rimbo hade bollen vid ställningen 29–29. Då gick förbundets delegat in första gången i matchen och körde över de kvinnliga domarna.

– Jag räddade bollen och bollen studsade på Jeff, som delegaten menade var innanför linjen. I det läget kändes det helt värdelöst, säger Andreas Mattsson.

Vid sidan om såg Dick Tollbring hur matchen höll på att rinna Rimbo ur händerna.

– Jag kunde inte tro att det var sant. Det hade aldrig någonsin hänt på bortaplan till vår fördel. Domarna har fått köra hela matchen och så går delegaten in i det läget, helt ofattbart.

Men den här matchen var Andreas Mattssons. Drott tog ett snabbt avslut och Mattsson räddade.

–Jag kom in jättebra i matchen och kände mig lugn hela tiden, även de sista minuterna. Men visst var det en lättnad att ta det skottet.

Med tolv sekunder kvar fick Rimbo en chans att avgöra, men en trängd Patrik Rödin sköt utanför.

– Det hade inte varit otänkbart med straff där. Så det känns lite bitterljuvt, vi hade lika gärna kunnat vinna. Men det känns skitbra att vi tagit första poängen, den skulle vi bara ha, säger Mattsson som själv offrade sig med tio minuter kvar när han krossade sargdörren för att få ut bollen över kortsidan.

– Det känns kan jag säga, jag får kurera mig några dagar efter den smällen.

Mattsson hade en räddningsprocent på 58 och stod för två straffräddningar. Den andra kom med knappa fyra minuter kvar och publiken i Sparbankshallen svarade med det största jublet sen kvalserien.

– Det var fan inte i går jag tog två straffar en match, riktigt skönt. Jag vet inte varför det gick så bra i dag men jag fick bra hjälp av försvaret och nådde min nivå.

En dag som denna fanns det bara hjältar i Rimbo. Jeff Tollbring var urstark i anfallet hela matchen, Fredrik Johansson satte allt och Jerry Tollbrings formtopp fortsätter. Även Jonatan Widgren gjorde det bra i första halvlek (stod hela).

– Det var en kämpainsats från hela laget, vi gör ingen fulländad insats men vi får träff på Drott bakåt och särskilt mot slutet när vi spelar 3–3-försvar. Och ”Ante” gör ju det otroligt bra, säger Dick Tollbring.

– Det kunde blivit seger också men det känns jätteskönt med en poäng. Folk har rackat ner på oss men nu visar vi dem.

NT sände webbradio live - lyssna i efterhand!