Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK-stjärnan borta i sex månader

"Axeln måste opereras", säger 26-åringen

Annons

Ken Tollbring, en av Rimbo HK:s bästa spelare, blir borta i sex månader. Han ska genomgå en axeloperation på måndag och beräknas inte vara åter förrän efter årsskiftet.

Under hela elitseriesäsongen har Ken Tollbring plågats av en skadad axel.

– Det har gått ganska bra att spela matcher, men jag har haft svinont vid träning, berättar den 26-årige mittnian.

Därför har han i samråd med läkare nu bestämt sig för operation.

– Jag hade säkert kunnat spela en säsong till utan operation, men det är inte kul att ha så ont när man tränar. Därför är det bättre att ta det här nu och sedan komma tillbaka hel och kunna köra för fullt, säger Ken Tollbring.

Vad som hänt med axeln är lite oklart.

– Ja, jag vet faktiskt inte. Men troligen så har den hoppat ut led någon gång och sedan hoppat tillbaka och då har något gått sönder.

Enligt läkaren blir Ken Tollbring borta från handbollen i sex månader.

Därmed räknar Ken med att vara tillbaka först efter nyår och därmed är han borträknad för laget under hela höstsäsongen.

– Det känns väl inte så kul, men samtisigt så har jag en del kvar att ge på handbollsplanen så det är lika bra att ta det här nu, som sagt. Det är bara att bita ihop.

Rimbo föll i år ur elitserien, men siktar nu på en snabb comeback i finrummet.