Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK-spelare stängs av i två månader

Missar viktiga hemmamatchen mot Önnered.

Rimbo HK får klara sig utan 9-metersspelaren Endrit Abdullahi i sex matcher. 18-åringen stängs av efter att ha slagit en Hammarbyspelare i underlivet.

Abdullahi straffas för en förseelse i matchen mot Hammarby i Fyrishov den 4 december. Svenska Handbollförbundets rättskommitté skriver i beslutet att Abdullahi ”uppsåtligen utdelat ett kraftigt knytnävsslag i underlivet” på en motspelare. Beslutet stödjer sig på en filmsekvens från matchen.

– Jag tycker det är ett rent jäkla skämt av Handbollförbundet. Att man ens går tillbaka och kollar. Det står i beslutet att jag slår Anders Wik Ryberg men jag tror det var Rikard Hanisch, det visar bara vilken dålig koll förbundet har, säger Abdullahi.

– Nu har förbundet skapat en massa jobb åt sig själva, det kommer bli hur många anmälningar som helst nu.

Avstängningen gäller till och med den 25 februari, och Abdullahi missar bland annat Rimbos viktiga hemmamatch mot Önnered. Rimbo HK kommer att överklaga straffet.

– Överklagan är på gång. Vi tycker att det hålls ett extra öga på Endrit överlag med tanke på att han varit avstängd två gånger tidigare, och då har det också varit avstängningslängder som varit diskutabla, säger Mikael ”Mulle” Södergren, ordförande i Rimbo HK.

I veckan blev det också klart att Önnereds Andreas Berg av i två månader för pungslaget mot Endrit Abdullahi i matchen lagen emellan den 8 december.