Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK orkade inte hela vägen mot Sävehof

Rimbo HK hade 15-15 och Sävehof i gungning efter första halvlek i Partillebohallen på tisdagskvällen. Men i andra halvlek orkade inte Rimbo inte stå emot topplaget.
– En svår match, säger Dick Tollbring efter 25-37-förlusten.

Annons

Sävehof, som senast tog en fin skalp mot IFK Kristianstad, var storfavoriter i Partillebohallen på tisdagen. Men det var ingenting som gästerna från Rimbo brydde sig om. Nio minuter in i första halvlek satte Endrit Abdullahi 5-3 till Rimbo och tid 23.30 gjorde Ken Tollbring 12–9. Ställningen i halvtid var 15–15 och det var Rimbo som hade initiativet.

Detta mycket tack vare Jonatan Widgrens fina målvaktsspel.

– Vi fick stopp på deras skytte, Jonatan fick tag på kulorna och det är så otroligt viktigt. I första halvlek hade han bättre procent än Sävehofs målvakt på likvärdiga skott. Försvaret gjorde det också bra och vi var trygga i 6-0, säger Dick Tollbring.

Även framåt stämde det och Endrit Abdullahi gjorde sex mål i första halvlek.

– Vi gör några misstag men sätter ändå dit många skott. Med lite mer flyt hade vi också kunnat haft ledningen i halvtid med en eller två bollar. Det hade vi behövt.

Andra halvlek blev lång för Rimbo-spelarna. Visserligen tog laget ledningen med 17-15 i numerärt överläge, men sedan var det stopp.

– Vi spelade jättebra i spel sex mot fem och Sävehof såg ju vårt övertag där och släppte inte till fler tvåminutare i andra halvlek.

I stället fick Rimbo två utvisningar inom loppet av en minut i mitten på andra halvlek, på Johan Lundgren och Tobias Lindberg.

– Den första utvisningen kan jag förstå men den andra var väldigt lurig. Vi tappar lite huvudet i samband med det och Sävehof kunde göra några mål på raken. Sedan rinner det iväg med siffrorna.

Sävehof lyckades med skott utifrån och hittade även in på linjen. Rimbo hade inga svar och offensivt gick skyttet i lås helt. Förlustsiffrorna blev stora till slut, 25-37.

– I andra halvlek har vi bytena på ”fel” planhalva, det blir en lång väg för spelarna. Sävehof sätter ett jäkla tryck när vi byter och gör mål på andrafaskontringar.

– Överlag var de bättre än oss i andra halvlek och det var inte så mycket att säga om det. Det var en svår match men vi gör en bra första halvlek och visar vad vi kan där.

Widgren som gjorde en stark första halvlek i Rimbo-målet fick det tyngre i andra halvleken.

– I första halvlek spelar vi som ett lag och alla är på tårna. Jag får bra med hjälp och gör en hel del räddningar. Men i andra halvlek sätter vi inte våra chanser och Sävehof kan kontra och får enkla lägen. Då blir det svårt för mig, säger Jonatan Widgren.

Elitserien herr

Sävehof IK - Rimbo HK 37-25 (15-15)

Rimbos målskyttar: Endrit Abdullahi 6, Jerry Tollbring 5, Johan Lundgren 4, Ken Tollbring 3, Jeff Tollbring 3, Patrik Rödin 2, Fredrik Johansson 2.