Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK numret för litet mot Lugi

Det räckte inte ända fram men Rimbo HK var stora i förlusten mot nya serieledaren Lugi. I en jämn andra halvlek fick Rimbo till spänning i matchen.
– Stundtals lyckas vi riktigt bra, säger Jeff Tollbring.

I mitten av andra halvlek kom Rimbos ryck mot Lugi. Jonatan Widgren gjorde ett par räddningar och tog två straffar, laget kom med fart i kontringsspelet och Endrit Abdullahi och Jerry Tollbring lyckades med allt. Rimbo gjorde sex raka mål och kom i fatt till 29–32 med sex minuter kvar. Det var spänning i Sparbankshallen som kokade.

– När vi får träff bakåt och kan komma i gång med vårt omställningsspel, då är vi svåra att stå emot. Vi spelade på chans med ett högt försvar och fick adrenalin i laget. Men det kändes aldrig som att vi var riktigt nära, säger Dick Tollbring.

Nej, Rimbos ryck kom försent. Gästerna hade kontroll på det hela och vann till slut med 36–31. Men Rimbo var stora i förlusten och gjorde en bra andra halvlek.

– Det gör vi absolut, vi kämpar och krigar och gör vårt bästa hela tiden. Med en bättre första halvlek hade det kanske sett annorlunda ut till slut, konstaterar Dick Tollbring.

– Stundtals lyckas vi riktigt bra men visste att det skulle bli tufft i dag och Lugi var för bra, säger Jeff Tollbring.

En tung start på matchen bäddade för förlusten för Rimbo och det såg riktigt mörkt ut inledningsvis. Lugi gjorde enkla mål framåt och Rimbo kunde aldrig få i gång sitt kontringsspel. I stället blev man stillastående mot Lugis enorma mittförsvar med Magnus Jernemyr och Nemanja Milosevic, vilket inte var att föredra. Med drygt 18 minuter spelade var ställningen 7–16.

– Vi försökte med 6-0 försvar och det fungerade inte alls, sedan testade vi 5-1 och det gick också sådär. Det blev alldeles för lätta mål bakåt och vårt målvaktsspel räckte inte till, säger Dick Tollbring.

I slutet av första halvlek närmade ändå Rimbo sig och gick i kapp till 13–18. Mycket tack vare Endrit Abdullahi som åter imponerade stort och totalt gjorde tio mål under matchen. Sista minuterna på första halvlek och mitten på andra får Rimbo ta med sig inför fortsättningen.

– Vi har glimtar där vi spelar riktigt bra och vi gjorde det bra när vi spelade 4–2 försvar. Men det är svårt att spela så en hel match.

Återigen hackade målvaktsspelet och i första halvlek kom bara en räddning, av Andreas Mattsson.

– Vi gör vad vi kan i försvaret men vi får inte stopp på dem. Lugi har bra skyttar men vi vet vart skotten ska komma och vi måste ha fler räddningar på målvakten för att ha en chans, säger Jeff Tollbring.

Rimbo HK–Lugi

Slutresultat: 36–31 (13–18).

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 10, Jerry Tollbring 7, Johan Lundgren 4, Fredrik Johansson 3, Jeff Tollbring 3, Ken Tollbring 2, Adam Jernberg, Jonas Andersson.

Lugis mål: Johannes Hippe 10, Jonatan Leijonberg 5, Olof Skäremo 4, Anton Roth 4, Kristian Meijer 4, Anders Hallberg 3, Albin Tingsvall 3, Nemanja Milosevic 2, Simon Jeppson.

Publik: 753, Sparbankshallen (Rimbo).