Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK nära första elitseriepoängen

Dick Tollbring missnöjd med domarna efter matchen.

Annons

Rimbo HK får vänta på första elitseriepoängen. Malmö vann tisdagskvällens match med 27–26 och efteråt var det stort missnöje mot domaren i Rimbolägret.

– Det är irriterande blåsningar, jag tycker vi får tuffa utvisningar mot oss i slutet av matchen, säger Dick Tollbring, tränare i Rimbo HK.

Rimbo drabbades av två utvisningar under matchens sista åtta minuter. Först åkte Johan Lundgren ut med 22.40 spelat av andra halvlek vid ställningen 24–23 till Malmö.

Då klev Andreas ”Ante” Mattson fram och levererade en dubbelräddning och Rimbo kom i kapp till 24–24 genom Jerry Tollbring.

27 sekunder efter målet åkte Rimbo ut igen. Ken Tollbring orsakade en straff och fick på köpet en tvåminutersutvisning.

– Ken åker ut för att han säger nej till ett domslut. I stridens hetta borde man få säga nej, särskilt när motståndaren får en straff med sig. Han svär inte utan säger bara nej.

Direkt efter matchen blev Dick Tollbring inkallad till domarduon.

– Jag går ogärna in till domarna men de ville snacka om vårt beteende. De undrade vad som hände med oss efter 37 minuter in i matchen, säger Dick Tollbring.

– Det är väldigt ovanligt att ett hemmalag får två utvisningar emot sig sista tio. Det händer aldrig oss när vi spelar borta. Utvisningar kommer tokigt och det är inte länge vi får spela fullt. Då är det svårt att vinna matcher. Så det känns bittert.

Precis som slutresultatet visar var Rimbo ytterst nära att ta första elitseriepoängen.

Jonatan Widgren spikade igen inledningsvis men Rimbos uddlösa anfallsspel gjorde att det aldrig blev något Rimboryck på resultattavlan.

– I början kändes det bra, jag fick tag i första skottet och då kan man slappna av. Men i andra fick jag inte tag i bollarna och bad om att bli utbytt, säger Widgren.

Hur frustrerande är det att ni inte kan gå ifrån Malmö när du spelar så bra i mål?– Det är inget jag tänker på. Ingen i lagen vill missa något skott. Men man vill ju dra ifrån och ha en tre mål stor ledning i paus.

I stället för ledning i paus följdes lagen lika åt till 11–11. Malmö ryckte sedan i andra och ledde som mest med 22–17. Då kämpade Rimbo sig tillbaka i matchen och tog också ledningen (26–25) med knappt tre minuter kvar.

Malmö kvitterade tämligen omgående och Rimbo fick chansen att på nytt ta ledningen.

Men Rimbo-avslutet träffade inte ens mål och i stället satte skåningarna 26–27.

Rimbo tog timeout med 15 sekunder kvar och gick för en kvittering. Men Malmö stängde igen och Rimbo kom inte närmare en ett frikast i matchens sista sekund som Jeff Tollbring sköt i blocket.

Elitserien herr

Rimbo HK - HK Malmö 26-27 (11-11)

Rimbos mål: Jerry Tollbring 10, Endrit Abdullahi 6, Jeff Tollbring 3, Patrik Rödin 3, Ken Tollbring 2, Johan Lundgren, Fredrik Johansson.

Malmös mål: Nicolaj Koch-Hansen 5, Stian Tönnesen 5, Adam Lönn 4, Mirsad Pecikoza 3, Fredrik Lindahl 3, Linus Persson 3, Hampus Svännel 2, Alexander Hansen, Robert Månsson.

Publik: 573, Sparbankshallen, Rimbo.

Övriga matcher:Alingsås–Hammarby 30–20

Guif–Redbergslid 31–24

Kristianstad–Önnered 31–21

Lugi–Drott 28–24

Sävehof–H43 Lund 38–28