Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK kungar på stranden i Åhus

Utklassade i den gångna säsongens elitseriematcher på skånsk mark. Men på beachen är Rimbo HK alltjämt kungar av sand.– Så kul, tycker finalhjälten Endrit Abdullahi efter finalvinsten mot IFK Kristianstad i Åhus Beachhandboll Festival.

I våras åkte Rimbo ur elitserien efter att inte alls räckt till mot det bästa motstånd svensk klubblagshandboll har att erbjuda. Men när idrottshallsgolv byts ut mot finkornig sand ändras styrkeförhållanden.

SM-finalisten Lugi, storlaget IFK Kristianstad och tyska Champions League-mästaren Flensburg-Handewitt hade alla gemensamt att de misslyckades med att hindra Rimbo från att ta hem turneringssegern och prischecken på 30 000 kronor.

– Vi hade ett yngre lag jämfört med tidigare år, men det fungerade jättebra, säger Endrit Abdullahi.

Denna gång saknade Rimbo spelare med efternamnet Tollbring på planen. Jerry har som bekant flyttat till Kristianstad och Jeff samt Ken är ännu inte spelklara efter skador.

– Roligt att grabbarna gjorde det så här bra. Speciellt under den första av turneringens två dagar spelade vi jättebra, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

Avancemanget från gruppspelet var snabbt ett faktum och kvartsfinalen mot Hammarby klarades även den av med bravur.

I semifinalen mot Lugi fick Endrit Abdullahi ont om tid att fira sina gjorda mål. I beachhandboll tar lagen ut sin målvakt och spelar fyra mot tre i anfallet med en utvald spelare som har tillåtelse att agera i eget målområde de gånger laget inte hinner byta efter avslutat anfall. Endrit Abdullahi tog många avslut för att därefter sätta högsta fart hemåt. Några gånger blev dessa löpningar förgäves då bollen hann före Abdullahi till Rimbomålet.

– Lugis målvakt är skicklig på att kasta, säger Abdullahi.

Finalen mot Kristianstad blev en högdramatisk historia. Två tidiga mål av Jonas Andersson gav Rimbo bra vibbar men efter en stund var laget i underläge med 3–5. I det läget kändes det som om titeln skulle gå till Skåne. Men Rimbo jobbade sig i kapp och i slutet av matchen var Endrit Abdullahi finalens lysande stjärna. Först stod han för en målvaktsräddning som sannolikt imponerade även på Flensburgs svenske landslagsmålvakt Mattias Andersson på läktarplats.

– Den var viktig, säger Abdullahi.

Efter det sköt Abdullahi 6–5 samt avgörande 7–6.

– De släppte mig i de lägena.

Två av nyförvärven gjorde sina första insatser i Rimbos tröja. Mittnian Simon Skuthälla (från Trelleborg) spelade några minuter och Sebastian Glemhorn (från Sävehofs reservlag) visade att han kan bli en förstärkning på målvaktssidan.

– Ser lovande ut, han var bra med på skotten, säger Dick Tollbring.

I Rimbos lag spelade Endrit Abdullahi, Jonas Andersson, Patrik Söderlund, Linus Holmqvist, Simon Skuthälla och Sebastian Glemhorn.

Damklassen vanns av H65 Höör med före detta Rimbo HK-spelaren Cassandra Tollbring i laget. Tollbring är ny för säsongen i Höör efter två års spel i Skånekonkurrenten Eslöv.