Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK kunde inte rubba Alingsås

Rimbo HK fick en tuff omstart på serien borta mot Alingsås. Förlust med 24–32 och dessutom riskerar Jeff Tollbring avstängning.
– Rött kort var fel, säger matchens huvudperson.

Annons

Jeff Tollbring gjorde en stor match i Estraden och höll länge kvar Rimbo i matchen med åtta mål. Men i den 44:e minuten kom det röda kortet direkt efter en situation med Alingsås Alexander Borgstedt.

– De har 6-5, en kille stegar mot mig och spärrar, då får jag upp armen i ansiktet på honom. Jag gör det absolut inte med flit och ber om ursäkt direkt efteråt. En utvisning hade jag kunnat förstå men rött var fel, säger Jeff Tollbring och lägger till:

–Det är sånt som händer ganska ofta och minuterna senare får Ken ett slag i ansiktet. Men det tyckte inte domarna var värt att ta upp.

Situationen med Jeff Tollbring togs upp i matchprotokollet under ”anmärkningar”.

– Svårt att veta om jag blir avstängd, det är ju konstiga bedömningar hit och dit. Men det lär synas på video att det var oavsiktligt om de nu ska gå in och kolla i efterhand.

Serietvåan Alingsås hade inför onsdagens möte inte förlorat i sin borg Estraden under säsongen. Rimbo var aldrig riktigt nära att ändra på den statistiken men stod för en klart godkänd insats.

– Alingsås är väldigt svåra att tas med på sin hemmaplan men vi var uppe och nosade på dem i början på andra halvlek. Sedan åkte vi på för många utvisningar, och det bar iväg, säger Dick Tollbring efter matchen.

Rimbo höll jämna steg inledningsvis men Alingsås kunde gå i från till 16-11 i halvtid.

– Vi fick inte till skyttet riktigt, vi missade för många bra lägen. Det glider iväg i mitten på halvleken men vi stångar oss kvar och är fortfarande med i matchen.

I andra halvlek hade Rimbo häng på Alingsås och ställningen var 21-17 med tjugo minuter kvar. Men utvisningarna blev knäcken.

– Det blev stökigt. Alingsås är rutinerade och vet vilka de ska spela tufft på, säger Dick som själv fick på en två minutare i samband med att Ken Tollbring blivit utvisad.

– Vi åkte på lite för mycket och då blir man oftast lite sur, och man kanske lägger ut texten lite fel för domaren.

– Det var många konstiga domslut. De tyckte vi hade dålig inställning men i Rimbo ger vi alltid järnet oavsett vilka vi möter. Vi vill alltid vinna och gör allt för det, säger Jeff.

Efter Jeff Tollbrings röda kort ryckte Alingsås ifrån och vann till slut med komfortabla 32–24.

– Vi gör det ganska bra även vi inte får till spelet fullt ut framåt. I försvaret såg det bättre ut än vad det gjort på länge och Andreas Mattson gjorde en skaplig match i målet. Vi hade läst på dem och det fungerade bra med 6-0-försvar. I slutet ville vi chansa lite och gå upp men det blev svårt med alla utvisningar, konstaterar Dick.

Jens Oscarsson

Elitserien herr

Alingsås-Rimbo HK 32-24.

Halvtid: 16-11.

Rimbos mål: Jeff Tollbring 8, Fredrik Johansson 6, Johan Lundgren 3, Ken Tollbring 3, Jerry Tollbring 2, Daniel Harnebäck, Adam Jernberg.

Alingsås mål: Daniel Tellander 8, Johan Fagerlund 7, Pontus Johansson 4, Alexander Borgstedt 4, Jesper Konradsson 3, Johan Nilsson 2, Marcus Enström, Felix Claar, Glenn Andersson, Fredrik Teern.

Publik: 1377 (Estrad Alingsås).