Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo HK föll med flaggan i topp mot serieledaren

Gav IFK Kristianstad en match i Sparbankshallen men blev utan poäng efter 28-32.

Annons

Jumbon mot serieledaren. En match som bara kunde sluta på ett sätt. Det gjorde den också, men Rimbo HK svarade för en fin prestation i gårdagens möte med Kristianstad i Sparkbankshallen. En prestation som hamnar under kategorin hedersamma förluster, något som Rimbos tränare Dick Tollbring hade svårt att glädjas åt efter matchen.

– De leder hela tiden, och visst pressar vi dem lite, men vi förlorar ändå igen. Vi lyfter oss i andra halvlek och har möjligheter att komma i kapp, men gör det alldeles för dåligt i våra 6-5-chanser.

Kristianstad vilade småkrasslige Dan Beutler som normalt är lagets sista utpost, men led inte alls av det. Den före detta landslagsmålvakten fick se sin ersättare Herdeiro Lucau storspela mellan stolparna. Kristianstad tog direkt hand om taktpinnen och nyckeln till initiativet var Lucaus målvaksspel.

Som mest ledde gästerna med sex mål,men Rimbo jobbade sig in i matchen och i paus var ställningen 14–10.

I andra halvlek lyfte sig Rimbo ytterligare och ett tag var avståndet till Kristianstad nere i två mål. En orsak till upphämtningen var Andreas Mattsson, som kom in i hemmamålet i mitten av första halvlek. Mattsson stod för tio räddningar och fick under sekvenser ett övertag på Kristianstads skyttar.

– Tio räddningar är bra, men samtidigt gör deras målvakt ännu fler. Det gäller att vinna målvaktskampen om man ska kunna vinna matchen, säger Dick Tollbring.

Närmare än två mål kom inte Rimbo och slutresultatet skrevs till 32–28 efter att hemmalaget lämnat försvarsspelet därhän i ett sista desperat försök att få kontakt. Chansningen gick inte hem, men Rimbo tvingade Kristianstad att kämpa hårt för segern.

– Det kan gå fort i handboll och vi fick aldrig något riktigt ryck, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren.

– Vi förde matchen hela tiden, men kunde inte riktigt slappna av någon gång. Jag är nöjd med två poäng, det var bra för självtroendet efter fem raka förluster.

I Rimbo var Endrit Abdullahi tillbaka efter sin sex matcher långa avstängning. 18-åringen blandade och gav, men krävde hela tiden Kristianstadförsvarets fulla uppmärksamhet med sin utmanande spelstil. Fem mål blev det till slut i comebacken.

– Det kändes helt okej. Första halvlek är mindre bra från min sida, men jag kom in i det bättre i andra halvlek, säger Abdullahi.

– Jag tycker att vi gör en bra match, vi kämpar oss in i den i andra halvlek. Synd bara att de drog ifrån som de gjorde i början.

Elitserien herr

Rimbo HK - IFK Kristianstad 28-32 (10-14)

Rimbos mål: Fredrik Johansson 6, Endrit Abduhalli 5, Daniel Harnebäck 4, Ken Tollbring 4, Adam Jernberg 3, Jerry Tollbring 3, Johan Lundgren, Tobias Lindberg, Patrik Rödin.