Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rimbo flög högt mot Guif - i en halvlek

Efter en strålande första halvlek tappade Rimbo allt mot Guif på hemmaplan, borta i Uppsala.

Matchen Rimbo-Guif i Fyrishov i Uppsala inleddes med kanonförsvar och suveränt målvaktsspel åt båda håll. Det tog cirka fem minuter innan matchens första mål föll.

Rimbo lyckades med nästan allt i i försvarsväg i första halvleken och Jonatan Widgren i målet storpspelade.

Samtidigt var laget effektivt framåt. Halvleken var helt jämn och Rimbos ledning i paus var 15-14. Sedan rasade allt.

Försvaret fick problem, Widgren fick inte tag i bollarna och framåt mäktade hemmalaget bara med sju(!) mål på andra halvlekens trettio minuter.

Detta samtidigt som Guif, med Skånela-nyförvärvet för i år Viktor Östlund i spetsen, höjde sig några snäpp från första. Då blev det klasskillnad.

Halvvägs in i andra var det avgjort och Eskilstunalaget kunde bekvämt gå i från till en klar  och rättvis seger.

Rimbo får försöka glömma den andra halvleken och ta med sig den första till annandagen, då nästa match spelas.

Patrik Rödin var en jätte i Rimboförsvaret.

- Vi har börjat med 6-0-försvar ganska nyligen, säger han. Jag tycker att jag kommit in bra där och jag, Jeff (Tollbring) och Tobias (Lindberg) samarbetar bra. Första halvlek var väldigt bra och då blir det även lite lättare framåt.

Om raset i andra och bara sju mål framåt:

- Det är under all kritik, så lite mål ska man aldrig göra. Jag tycker att det är vi som går ner oss i andra, det är bara att kolla på siffrorna. Vi blir sämre framåt.

Jonatan Widgren om målvaktsspelet:

- Första halvlek är vi med jättebra, jag får göra några räddningar och vi får några lätta mål framåt men i andra vet jag inte riktigt vad som händer, vi går ner oss helt enkelt.

Tränaren i Rimbo

, Dick Tollbring:

- Det var precis samma matchbild som sist mot Sävehof borta. Jag tror det beror på att vi inte orkar hela vägen, men jag vet inte riktigt om det bara beror på att vi går ner oss eller om det är det att Guif läser av oss och gör oss dåliga.

SANNA LINDQVIST

POVE PERSSON

Matchen

Guif       30

Rimbos mål:

Rimbo   22 Jerry Tollbring 5, Fredrik Johansson 5, Endrit Abdullahi 3, Jeff Tollbring 3, Adam Jernberg 2, Johan Lundgren 2, Patrik Rödin, Ken Tollbring.

Guifs mål: Viktor Östlund 8, Mathias Tholin 8, Daniel Ekman 6, Helge Freiman 4, Daniel Pettersson 2, Emil Andersson, Richard Blank.

Publik: 1104.