Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFSL-kongress hålls i Norrtälje

RFSL håller sin kongress i Norrtälje 2014.

Annons

Ett utmärkt tillfälle för politikerna att uppmärksamma HBTQ-frågor, menar RFSL Roslagen. – Vi vill att 2014 ska bli ett regnbågsår, säger Niclas Sandin, vice ordförande.

Vartannat år arrangeras RFSL:s största projekt, den nationella kongressen, av någon av de 30 lokala föreningarna i landet. I år har turen kommit till nystartade RFSL Roslagen.

– Det är fantastiskt kul att de valde oss. Det visar att de har ett enormt förtroende för oss, säger Kajsa Robin, RFSL Roslagens ordförande.

Drygt 200 personer deltar i kongressen den 2-4 maj på Marholmen konferens.

Förutom medlemmar i RFSL brukar politiker delta och tala under kongressen. EU-minister Cecilia Malmström, tidigare jämställdhetsministern Jens Orback och justitieminister Beatrice Ask, är några.

RFSL Roslagen hoppas att Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven bland andra kommer.

– Kongressen får alltid mycket uppmärksamhet i media. Många kommer att få upp ögonen för Norrtälje.

RFSL Roslagen menar att kongressen är ett guldtillfälle för kommunen att uppmärksamma HBTQ-frågor.

– Det finns en god vilja i Norrtälje, men det kan hända mer. Politikerna måste bli bättre på att lyfta frågorna. Detta blir ett bra tillfälle, säger Kajsa Robin.