Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respass direkt i JVM för Ojaäär

Kanadensaren Benny Lin slog ut Bergshamratalangen i runda ett.

Just nu pågår junior-VM i badminton i Bangkok. Två svenskar deltar, Felix Burestedt (Halmstad) och Daniel Ojaäär från Bergshamra, Norrtälje. Duon spelar tillsammans i dubbelturneringen och deltar även i singelspelet.

Ojaäär sade innan turneringen till NT att en åttondelsfinal i singelturneringen "inte var en omöjlighet" med rätt lottning, men Bergshamratalangen försvann redan i runda ett.

Under tisdagsmorgon mötte Ojaäär (rankad 47 i världen bland juniorer) kanadensaren Benny Lin (rankad 288) i runda ett. Lin vann i två raka set (21–13 och 21–19) och därmed är singelturneringen över för Ojaäär.

Nu väntar i stället första matchen i dubbelturneringen i morgon onsdag för Ojaäär ihop med Burestedt (som är vidare i singelturneringen efter seger i runda ett). Duon möter spanska paret Enrique Penalver och Javier Suarez klockan 11.35 svensk tid.