Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resorna vi älskar att skryta om

Sportarenor, temaparker och turistattraktioner hör till de mest
populära platserna när vi visar var vi är på sociala nätverk.
Facebook har rankat 25 ställen där folk "checkade in" mest under
2013.

Annons

Flygplatser är den plats vi helst skryter om att vi är på, i sociala medier. Det gick Facebook ut med tidigare i år. Men nu har sajten rankat de 25 mest populära platserna när transportnav är undantagna. Då hamnar det fashionabla distriktet Puerto Madero i Buenos Aires, Argentina, i topp. Idrottsarenan Melbourne cricket ground i Australien kommer därefter och Ibirapuera Park i São Paolo på tredjeplats. Just idrottsarenor förekommer flera gånger på listan, till exempel är Rogers Arena i Kanada också med. Den enda svenska plats som hamnar på topp 25 är Friends Arena i Stockholm.

Turistmagneter

Andra populära platser är turistmagneterna Sharm-el Sheikh i Egypten, Disneyland i Paris och Blå Lagunen på Island. I Italien hamnar Markusplatsen i Venedig högst upp på skrytlistan. Men även mer otippade platser som Reeperbahn i Hamburg har tagit sig in på topp 25.

I Turkiet har flest checkat in på Taksim-torget, den plats i Istanbul där det förekom massiva protester mot regeringen tidigare i år. (TT)