Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorn: Vi välkomnar att bli granskade

Biträdande rektor Ildico Hellman vill inte uttala sig om enskilda personer. – Jag vill ta det mellan de berörda, säger hon till NT.

Annons

Malin och Robert anser att deras barn blir utsatta för mobbning. Men varken Ildico Hellman eller hennes chef Maria Källmark Molitor, rektor för Roslagsenheten där Parkskolan ingår, vill bemöta föräldrarnas åsikter i tidningen.

– Jag kan dessvärre inte prata om enskilda personer med dig. Är det så att vi har ärenden som behöver behandlas tar jag dem med de berörda i de forum vi har.

Föräldrarna säger att du sagt att det barnen blivit utsatta för inte är mobbning.

– Jag har inte sagt något sådant. Då vi får vetskap om händelser utreder vi alltid genom att höra med alla inblandade vad de har för uppfattningar.

Vad är din uppfattning om händelsen på gymnastiklektionen när flickan bröt fingret? – När saker händer gör vi olika bedömningar. Hur föräldrarna uppfattar detta är föremål för diskussion mellan oss och föräldrarna.

Föräldrarna har anmält skolan till Skolinspektionen.

– Vi har inget att dölja. De är välkomna till oss. Om vi har gjort något fel kan de hjälpa oss. Vi välkomnar att bli granskade.

Enligt Maria Källmark Molitor har skolan agerat i frågan.

– Vi har gjort allt, säger hon till NT.