Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstort intresse inför ”Jättelångt”

Den sjätte upplagan av ultramarathon-tävlingen ”Jättelångt” har redan 105 anmälda.

Annons

I juni är det dags för den sjätte upplagan av ”Jättelångt”, ultramarathon-tävlingen där löparna springer på skiftande terräng från Grisslehamn till Norrtälje. Och intresset är jättestort.

– I fjol hade vi 111 anmälda till starten och i år har vi redan 105 stycken anmälda i soloklassen. Målsättningen är att nå 150 anmälningar och det ser vi ut att klara lätt, säger tävlingsledare Per-Eric Karlsson.

Även rekordet på

antal startande lär slås.

– Förra året blev det en del bortfall till start men i år blir det nog inte så mycket differens mellan antal anmälda och startande. Rekordet på 93 startande är från 2012.

Nytt för i år är ”Jättelångt-Stafetten”.

– Idén har funnits där hela tiden och vi kände efter fem år med tävlingen att det var dags att göra något nytt. Många uppskattar sträckan längs Roslagsleden men alla orkar inte springa 68 kilometer och stafetten är ett sätt att göra ”Jättelångt” tillgänglig för fler.