Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstort intresse för Hancocks välgörenhetslopp

Från speedwayovalerna till Roslagens cykelstigar.I morgon är det dags för Greg Hancocks välgörenhetslopp ”The Ride” och intresset är rekordstort på förhand.

Speedwaystjärnan Greg Hancock, boendes i Syninge, brinner för ”The Ride”. Tillsammans med Stefan Junell och Per-Erik Karlsson startade han välgörenhetsloppet för fyra år sedan och evenemanget har vuxit sedan dess.

– Det har blivit ett större och större intresse för varje år. Mycket hänger på oss som arrangörer, hur mycket tid och jobb vi lägger ner. I år har det inte kommit några speedway-tävlingar i vägen för mig och vi har kunnat vara ute i god tid med arrangemanget, säger Greg Hancock.

I fjol kom 72 startande i loppet där överskottet går till Hjärt-Lungfonden.

– Då hade vi runt 40 anmälningar och resten av deltagarna kom samma dag. I år lär vi bli ännu fler och det kommer folk från Gävle, Stockholm och Dalarna.

Greg får också sällskap av flera kända speedwayåkare.

– Daniel Davidsson och Anton Rosén är med. Tanken var också att Jonas Davidsson skulle köra, men han ska tävla i Polen på lördag.

Start och målgång är i Grind och det tio mil långa loppet går över Edsbro, Hallstavik och Älmsta. Loppet startar klockan 9 och åkarna beräknas vara i mål mellan 14 och 16. I Grind blir det sedan grillfest och aktiviteter.

– Det blir en trevlig eftermiddag och alla är välkomna dit. Vi kommer bland annat ha en cykelbana för barnen och ordna en liten barbecue, säger Greg Hancock.