Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reidar Carlsson: "SD ljuger om EU"

När Sverigedemokraternas toppkandidat i EU-valet, Kristina Winberg, hade torgmöte i Norrtälje hade hon ingenting att säga om vad hon tänker uträtta i EU-parlamentet om hon blev vald. Det skriver Reidar Carlsson i en ledarkommentar.

Annons

I stället gav hon, på samma sätt som partiledaren Jimmie Åkesson, som också deltog vid torgmötet, en totalt svart och ofta helt lögnaktig bild av EU-samarbetet och av de effekter som samarbetet medför.

Hon hävdade till exempel att det snart inte kommer att finnas några svenska lastbilschaufförer i Sverige, eftersom EU-chaufförer kommer att ta alla arbeten. Det vet hon lika ingenting om, utan det är ren skräckpropaganda, avsedd att skrämma och att sprida fördomar.

Jimmie Åkesson och Kristina Winberg möttes av många motdemonstranter på Stora torget, som till en början störde torgmötet med talkörer som ”inga rasister på våra gator”. Det är förståeligt och bra att många visar sitt avsky mot Sverigedemokraterna, med det måste ske på ett sätt som gör att mötes- och informationsfriheten inte hotas. I annat fall gynnas bara Sverigedemokraterna, eftersom de kan fortsätta att sprida myten om att vara offer.

Europaparlamentet har stor makt, och det är mycket viktigt vilka personer som där representerar Sverige och svenska väljare. Därför är det bara att hoppas att Kristina Winberg eller någon annan okunnig sverigedemokrat inte tar plats i Europaparlamentet.

Läs hela ledaren på måndag...