Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvist innebär inte att allt ska vara lika

Annons

Nuvarande friskolereform fungerar inte. Skolan är ingen marknadsplats. Där är vänsterpartisterna Christina Hamnö och Lars Dalquist Öhlén eniga med mig. Deras slutsats är att bara allt blir kommunalt, alternativ statligt så blir allt bra och alla barn får lika förutsättningar. Där slutar enigheten. Driftsformen är ingen garanti.

Anmäl text- och faktafel

Däremot tror jag på att främja kreativitet och våga lita på föräldrars och personals engagemang och deras idéer. Fler alternativ och mer valfrihet! Gärna fler skolor med musik- eller miljöinriktning, skolor med Montessori- eller Freinetinriktning eller skolor som drivs av bygdens gemensamma resurser och engagemang. Och självklart många skolor i kommunal regi.

Lita på den idéburna sektorns bidrag till bra alternativ för barnen. Skolor blir inte bättre bara av mer pengar. Det behövs en omorganisering till mer självstyre, oavsett driftsform. Runda barn passar inte in i fyrkantiga skolhål. Det skaver. Rättvist innebär inte att allt ska vara lika.

Bosse Blideman, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel